15 temmuz
FAALİYETLER,

Kurbanlarınız Ulaşması Gereken Yere Ulaştı

Kurbanlarınızı Bakü'de Zor Durumda Olan Çeçen Mülteciler İçin Azerbaycan'da Kestik.

Sizlerin, derneğimize Bakü'de ki Çeçen mülteciler için bağışladığınız kurbanlarınızı yerlerine ulaştırdık.

Arefe günü Bakü'ye varan ekibimiz aynı gün tüm hazırlıklarını tamamlayarak bayram sabahı kurban kesme mahalline ulaştı. Kurbanlıklar Bakü'ye 50 km uzaklıkta olan civar köylerden satın alındı.

Hijyenik ortamda ve boğazlama işlemini kendimizin yaptığı kurbanlıklar aynı gün paketlenerek Birleşmiş Milletlerin Bakü'de bulunan Ofisinde Çeçen mülteci ailelere İmkander eliyle dağıtıldı. Çoğunluğunu dul, yetim ve engelli gazilerin oluşturduğu aileler kurbanlarını gönderen Türkiyeli hayırseverlere ve İMKANDER'e dua ettiler.

Büyük problemler içinde yaşam mücadelesi veren aileler çok büyük kira sıkıntısı çektiklerini ve Türkiye'deki müslümanlara bu kira sıkıntılarını ulaştırmamızı istediler. İMKANDER'in sınırlı imkanlarını kullanarak yardımda bulunmaya çalıştığı aileler öncelikle şehid ve mücahid eşleri, yetimler ve engelli duruma düşmüş gaziler. Elimizde ki kurbanları da önem sırasına göre bu kategoriye giren 50 aileye dağıtabildik.

Bir daha ki seneye daha büyük bir organizasyonla Azerbaycan'da ki diğer Çeçen ailelere ve Gürcistan'da ki mülteci aileleri de kapsayan bir kurban çalışması yapacağımızı siz değerli hayırsever kardeşlerimize duyuruyor ve bağış sahiplerine bu yıl ki teveccühlerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah u Teala yoluna kurban olanlardan eylesin.

İstanbul'da derneğimize hayırseverlerin getirdiği etler de kirada bulunan şehid ve gazi ailelerine taksim edildi.

İMKANDER

Video için buraya tıklayınız.

Yorum
allaahumme amın..
orkunhan vu
08/12/2010, 20:02
allaahumme amın..
allah razı olsun yıllardır boy
türkistanlı
allah razı olsun yıllardır boyle bir yetkili dernege ihtiyac vardı cok büyük bir acıgı kapattınız allaha şükürler olsun bu bir balangıc inşaallah meydanı boş oldugunu zanneden sozde islamcı kafirov taraftarları karşılarında kafkasyanın oz kardeşlerini gorecek inşaallah kafirov murdetini meşrulaştırmak icin o murdetin yanına gidip ülkemize gelince tüm medyasıyla o murdetin borozanlıgını yapan siz zavallılar tarihte yerini şahsiyetsiz olarak aldınız bu yaptıgınız adiligi biz biz kafkasyanın kardeşleri unuturmu zannediyorsunuz .elhamdulillah bizin safımız belli siz murdet ve rus kafirlerle işbirligi yaparken biz yigit kardeşlerimizin zafere kadar yanındayız allahin izniyle rabbim kafkasya emirliginin yar ve yardımcısı olsun amin amin amin.
emeği geçen herkesten allah ra
saliha ander
emeği geçen herkesten allah razı olsun,yolunda cihad edenleri muvaffak eylesin.amin...