Kış 2016
FAALİYETLER,

Afrikalı çocukların su sevinci

Afrika ülkelerindeki susuzluk can almaya devam ederken, İMKANDER açtığı su kuyularıyla bölge halkının sevgisini kazanıyor

Uganda/Kampala

Afrika ülkelerinde yaşanan susuzluk ve temiz suya ulaşamamadan dolayı gerçekleşen ölümler artarak devam ediyor. Dünya nüfusunun dörtte birinin temiz su kaynaklarından mahrum olduğu ve her yıl çoğu çocuk yaklaşık 10 milyon insanın kirli su ile bulaşan hastalıklar sebebiyle öldüğü biliniyor.

Afrika'daki bu durumu düzeltmek için Türk yardım kuruluşları seferber olmuş durumda. Uganda'da su kuyuları projeleri gerçekleştiren İMKANDER, bu doğrultuda ülkedeki pek çok yerleşim bölgesine ulaşmış durumda.

Özer: "Terliği Olan Zengin Kabul Ediliyor"

Konuyla ilgili bilgi veren İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, bölgedeki açlık ve susuzluğun Batılı ülkelerin sömürgeci faaliyetlerinin bir sonucu olduğu vurgulayarak: "Aslında Afrika, dünyanın en güzel kıtalarından birisi. Özellikle ekvator kuşağındaki ülkeler yemyeşil: Çay, kahve, kakao ve tropikal meyve cenneti adeta. Üstelik altın ve petrol gibi kaynaklara da sahipler. Fakat, bu servetlerin tamamı Batılı ülkelerin elinde. İnsanlar her gün 15-20 Km. yol yürüyerek birkaç bidon su alıp kendi köylerine getiriyorlar. Açlık ve sefalet milyonlarca insanı etkiliyor. Ayağında terlik olan insanların zengin kabul edildiği bir kıtada biz, Türkiye'nin dostluk selamını götürüyor; su kuyuları açarak gönül köprüleri kuruyoruz. Şimdi bölgede 15 Temmuz Şehitleri adına su kuyuları açacağız ve şehitlerimizin adını Afrika'da da yaşatacağız" dedi.

İMKANDER bölgede su kuyularıyla birlikte, sünnet organizasyonları düzenliyor, erzak dağıtımı yapıyor ve yetimhanelerde yemek programları düzenliyor.

Afrika'da iç savaşlar ve sömürge faaliyetleri ülkelerin tüm servetlerini bitirirken, Türkiyeli yardım kuruluşlarının çalışmaları bölge halkına umut vermeye devam ediyor. Kıtada TİKA gibi devlet kuruluşları da geleceğe dönük uzun soluklu projelere imza atıyor.