İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Çeçenler Türkiye için nöbette

İMKANDER'in çağrısıyla biraraya gelen İstanbul'da yaşayan Çeçen-Kafkas muhacirler darbe girişimini lanetlemek ve Türkiye halkıyla dayanışmak için toplanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne yürüdüler

Çeçenler Türkiye için nöbette

İstanbul/

İstanbul'da yaşayan Çeçen-Kafkas muhacirler 15 Temmuz Darbe girişimini lanetlediler. İMKANDER'in çağrısıyla biraraya gelen muhacirler, Fatih'ten İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün olduğu Vatan Caddesine yürüdüler.

Yürüyüş boyunca sık sık "Dik Dur Eğilme, Çeçenler Seninle", "Kafkasyalı Muhacirler Türkiye Halkıyla Omuz Omuza" şeklinde slogan atıp tekbir getiren Çeçen muhacirler meydanda büyük tezhüratla karşılandılar.

"Bu ümmeti yenemeyeceksiniz"

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı konuşmada, vatanlarından Rus işgali sebebiyle Türkiye sığınan Kafkasyalı muhacirlerin darbeciler karşısında Türkiye ile tek yürek olduğunu söyleyerek, "Darbecilerin karşısında göğüslerini siper ederek şehid düşenler destan yazdılar. Türkiye'nin varlığı sadece bu halk için değil, tüm İslam ümmeti için büyük bir dayanak ve zulme karşı direniş demek. Bugün, Türk'üyle, Kürd'üyle, Arab'ı ve Çeçen'iyle bu ümmet zillete boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Bu ümmeti ne Rusya, Ne FETÖ, ne ABD ne de başka küresel güçler yenemeyecektir" dedi.

Kafkasyalı muhacirler adına, Kafkas Halkları Kongresi Genel Sekreteri Ahmet Umarov'da yaptığı konuşmada tüm Kafkas halklarının Türkiye'nin ve Türkiye halkının yanında olduğunu, kendi can ve kanlarını kardeşleri için seve seve feda edeceklerini vurguladı.

Türkmenler de destek verdi

Basın açıklamasına Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele eden Türkmen Sultan Murad Tümeni'de dayanışma mesajı göndererek destek verdi.

Vatan Caddesindeki eylem Mısır'daki Sisi darbesi sebebiyle Türkiye'ye sığınana Şeyh Zebadi'nin Türkiye'nin zaferi için yaptığı dua ile sona erdi. Dua esnasında pek çok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kafkasyalı muhacirler Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan "darbecilere karşı nöbet" eylemine basın açıklaması sonrasında devam ederek meydanda kaldılar.

FAALİYETLER
Gazze'de Ramazan

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları kuracağız.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.