İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

El-Bab'a 10 tır yardım daha

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'den kurtarılan El Bab'a, 10 tır insani yardım malzemesi gönderdik.

El-Bab'a 10 tır yardım daha

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere, yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaşın 6. yıla girdiğini, bu süreçte Türkiye'nin insani yardımlar konusunda çok büyük destek verdiğini anımsattı.

İnsanların Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde IŞİD'den temizlenen El Bab'a dönmeye başladığını aktaran Gökdere, "Burada henüz hayat yeni yeni başlıyor. Her taraf harabe durumda. İnsanlar bir düzen kurmaya çalışıyor." dedi.

İMKANDER olarak ellerinden gelen yardımları yapmaya çalıştıklarını belirten Gökdere, şunları ifade etti:

"El Bab'a 10 tır insani yardım malzemesi gönderdik. En son yaptığımız yardımda 40 bin kişilik ekmek gönderdik. Burada en acil su, ilaç, bebek maması ve bebek bezine ihtiyaç var. Uzun zamandır ilaç konusunda çalışıyorduk. Halkın duyarlılığını bekliyoruz. Evde kullanmadıkları, son kullanma tarihi geçmemiş, açılmamış şurupları bize ulaştırmalarını istiyoruz. İnsan 3-5 gün ekmeksiz yaşayabilir. Şekerli su ile 15 gün hayatını sürdürebilir ama ilaçsız, dermansız yaşamaz."

Yapılan yardımlar konusunda Türkiye başta olmak üzere dünyadaki Müslümanlardan çok büyük destekler gördüklerini vurgulayan Gökdere, "Allah yardım yapan bu insanlardan razı olsun. Bıkmadan, usanmadan yardımları ulaştırıyorlar. Allah bütün yardımlarını kabul etsin. Sadece Türkiye bu insanların derdiyle dertleniyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere idarecilerimiz bizim çok önümüz açtı." diye konuştu.

FAALİYETLER
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.