İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Kumanyalarımız savaş bölgelerinde dağıtılıyor

Kumanyalarımız Rusya ve Esed'in yoğun bombardımanı altındaki Suriye'de mazlum halka dağıtılıyor

Kumanyalarımız savaş bölgelerinde dağıtılıyor
İMKANDER yüzyılımızın gördüğü en büyük insanlık trajedisinin yaşandığı Suriye'de, kumanya paketlerinin dağıtımına başladı.

Rusya ve Esed rejimin ağır saldırısı altındaki bölgelerde ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmlarını sürdürüyorlar.

Gaziantep Şube Başkanımız Sait Gökdere Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda, bölgede yaşana  sıkıntılara dikkat çekerek: "Halep-Azez koridoru terör örgütü PYD'nin kontrolünde. Bundan ötürü Suriye'ye yardım ulaştırmada sıkıntı çekiyoruz. Rus uçakları da Suriyeli mazlum insanlara giden yardımları vuruyor" dedi.

Bu kapsamda yardım kampanyaları düzenlediklerini hatırlatan Gökdere, "Suriye'de 25 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah kapısını çaldığımız ailelere yardım kolilerini teslim edeceğiz." diye konuştu.

Gökdere, Suriye'nin her geçen gün daha da kötüye gittiğini anlatarak, Rus uçaklarının saldırılarının artık katliama dönüştüğünü dile getirdi. Ülkede bilhassa sivil insanların öldürüldüğünü vurgulayan Gökdere, şöyle konuştu:

"Müslüman kardeşlerimize yardımlarımız ramazan ayında da devam edecek. Son dönemde bilhassa Halep ve Azez çevresi hedef alınmaya başlandı. Halep-Azez koridoru terör örgütü PYD'nin kontrolünde. Bundan ötürü Suriye'ye yardım ulaştırmada sıkıntı çekiyoruz. Rus uçakları da Suriyeli mazlum insanlara giden yardımları vuruyor."

HALEP YANIYOR

Gökdere, hayırseverlerden temin ettikleri yardımlarını bütün zorluklara karşın dağıtmaya devam edeceklerini belirtti.

Suriyeli muhaliflerin; IŞİD, Rusya, PYD ve Esed tarafından kıskaca alınmaya çalıştığını dile getiren Göktere, "Muhaliflere, karadan PYD ve DAEŞ saldırırken havadan da Rus ve Esed rejimi güçlerine ait uçaklar bomba atıyor. Baktığımız vakit tüm koalisyon güçlerine ait ülkeler sözde Suriye'de DAEŞ ile mücadele ediyorlar. Baktığımız vakit DAEŞ ile savaşmıyorlar, Müslüman adamları katlediyorlar. Halep kentine bağlı Bostanbaşı Höllük, Hayariye bölgelerinde DAEŞ mi mevcut? DAEŞ'i hedef alıyoruz bahanesiyle Müslümanları katlediyorlar. Halep yanıyor ve maalesef dünya seyrediyor." sözlerine yer verdi.

İMKANDER'den Türk Kızılayı'na plaket

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Suriye ve Türkiye'deki yardımlarından dolayı Yenigül ve Suriye İnsani Yardım Yöneticisi Kadir Akgündüz'e plaket verdi.

Yenigül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana Suriye ve Türkiye içerisindeki kamplarda barınan insanlara yardımları ulaştırdıklarını belirtti.

Suriye'de iç savaşın ramazan ayında da devam ettiğini anımsatan Yenigül, "Özellikle bir yıldan beri Suriye'de yer değiştirme söz konusu. İnsanlar, çatışmalardan dolayı evlerinden köylerinden uzaklaşmak zorunda kalıyor. Suriye içerisinde BM İnsani Yardım Ofisinden aldığımız bilgiler çerçevesinde 597 bin kişinin hali hazırda yerinden edilmiş olduğunu biliyoruz" dedi.

Suriye'de 67 kampın bulunduğunu anlatan Yenigül, havaların ısınmasıyla birlikte Suriye içerisinde gıdaya ve özellikle temiz suya ihtiyaç duyulacağını, bu konuda da yardımseverlerin desteğine ihtiyaç duyacaklarını ifade etti.

Ramazan ayında Halep ile Mare kentleri arasındaki kamplara gıda ve iftarlık yardımı ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Yenigül, şöyle konuştu: "Bunun dışından Yayladağı yardım noktası, Hatay Cilvegözü ve Kilis Öncüpınar sınır kapılarından günlük 6 tırla Suriye içerisine iftarlık gıda yardımı ulaştırıyoruz. Güveçci ve Yayladağı yardım noktalarından Türkmen bölgelerine her gün 10 bin kişilik iftarlık yemek geçiriyoruz. Tabii bu yardımları çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yapıyoruz. Türkmen bölgelerine dağıtılmak üzere günde 9 bin kişiye ekmek çıkarıyoruz. Bu ekmekleri mobil fırınımızda çıkarıp Güveçci bölgesinden Türkmen bölgelerine ulaştırıyoruz. Bu ramazanda da AFAD ve TMO ile başlattığımız proje ile önümüzdeki hafta günde 300 ton unu 12 tırla Cilvegözü ve Öncüpınar gümrük kapılarından Suriye'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Toplamda ise hedefimiz 10 bin ton unu Suriye'ye ulaştırmak."

"Türk Kızılayı Türkiye'nin yüz akı

Gökdere ise Suriye'de iç savaşın devam ettiğini anımsatarak, yardımların Halep güneyindeki yolların kapalı olmasından dolayı ulaştırılamadığını, şu anda batıda Kastillo ve Hamdarat bölgelerinin yolunun açık olduğunu o bölgelerin de Rus ve Esed rejimi saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.Suriye'de sivil insanların katledilmeye devam ettiğini dile getiren Gökdere, şunları kaydetti: "Halep kentinde yoğun bombardıman var. İnsanlar çok zor durumda. Suriye'ye temiz su ve un gibi temel ihtiyaçları ulaştırmaya yardımcı oluyoruz. Türk Kızılayı 148'inci yıl dönümü dolayısıyla hem onu kutlamak hem de Suriye ve Türkiye'deki yaptıkları çalışmalardan dolayı Yenigül'e plaket taktim ettim. Tük Kızılayı, Türkiye'nin yüz akı oldu. Yalnızca Suriye'de değil tüm dünyada mazluma uzanan el oldu."

FAALİYETLER
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.