afrika umutsun
FAALİYETLER,

Sınır bölgelerinde erzak dağıtımımız sürüyor

İMKANDER ekipleri, ülkelerindeki savaş sebebiyle Türkiye'nin sınır illerine sığınan mültecilere yönelik yardımlara devam ediyor.

Ekiplerimiz Suriyeli muhacilerin yoğun olarak bulunduğu Türkiye'nin özellikle Suriye sınırında bulunan illerinde her ay düzenli olarak sağlık yardımlarının yanı sıra erzak yardımı da ulaştırmaya devam ediyor.

İMKANDER Türkiye-Suriye sınırında bulunan ve Suriyeli muhacirlerin en yoğun olarak yaşadığı Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaklaşık 500 aileye temel gıda maddeleri içeren erzak yardımı ve giysi dağıtıldı.

Ayrıca ilçe meydanında toplanan Suriyeli yetim çocuklara alışveriş kartı dağıtıldı.

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, "Yardımlarımız Suriye'nin içinde ve Türkiye-Suriye sınırında bulunan illerde devam ediyor. Bugün Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaklaşık 500 aileye temel gıda maddeleri erzak yardımı ve giysi dağıttık. İnşallah Ramazan bayramından hemen önce yaklaşık 1000 yetim çocuğa bayramlık giysi hediye edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Dernek, yurtlarını terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye sığınmış olan başta Kafkasya ve Suriyeli muhacirlere yönelik ayni, nakti ve hukuki yardımlarına devam ediyor.