İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

'Emani için hepimizin yüreği yandı'


İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Said Gökdere, Sakarya'da, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin öldürülmesini ilişkin, "Bugün Emani kardeşimiz için hepimizin yüreği yandı. Yıllardır birbirimize kardeş olduk. Bu hilalin gölgesi hepimize de yeter." dedi.

Emani için hepimizin yüreği yandı'

Gökdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, bu vahşeti gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Suriye'deki iç savaş başladığından beri yaşanan acılara çok yakından şahit olduklarını ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:

"6 yıldır devam eden bu savaşta binlerce insanla karşılaştık. Gücümüz yettiğince bu insanların acılarına derman olmaya çalıştık. Türkiye'ye sığınanların çoğu kadınlar ve çocuklar. Bu insanlar çaresizlikten dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Kadınlar namuslarını, iffetlerini korumak için buraya sığındı. Asırlar boyu mazlumlara kucak açmış bu topraklarda bu vahim hadisenin yaşanması bizi derinden sarstı. İnsan hakları örgütleri ve duyarlı sivil toplum kurumlarını olay karşısında gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz. Bizi insanlığımızdan utandıran bu canilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Zulümden kaçarken zulme kurban giden Emani kardeşimize ve yavrularına Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz."

Gökdere, son 15 gündür sosyal medya üzerinden Suriye aleyhtarı propagandaların başladığına dikkati çekerek, bu propagandaların şiddete varan daha büyük sorunlara yol açacağını dile getirdiklerini anımsattı.

Son yaşanan süreçte "Suriyeliler evine dönsün" provokasyonunun acı sonuçlarıyla karşı karşıya kalındığını belirten Gökdere, "Bizi bölmek isteyen, ülkemizi parçalamaya çalışan zalimlere fırsat vermeyelim. Bugün Emani kardeşimiz için hepimizin yüreği yandı. Biz yıllardır birbirimize kardeş olduk. Bu hilalin gölgesi hepimize de yeter. Rabbimden dileğim bir daha böyle bir acı yaşanmasın." diye konuştu.


FAALİYETLER
Tümünü gör
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.