İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Yüzleri güldürmeye devam


İMKANDER, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yönelik yardımlarını sürdürdüğü gibi, Türkiye'de bulunan muhacir mazlumlara yönelik erzak yardımlarına da devam ediyor.

Yüzleri güldürmeye devam

İMKANDER, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yönelik yardımlarını sürdürdüğü gibi, vatanlarını savaş sebebiyle terk ederek Türkiye'ye göç etmiş olan başta Kafkasyalı ve Suriyeli muhacirlere yönelik erzak yardımlarına devam ediyor.

Ekiplerimiz, Suriye içinde yer değiştirmek zorunda kalmış ve sıcak çatışma bölgelerinde yaşamak zorunda kalan muhacirlere yönelik insani yardım faaliyetlerine devam ederken Türkiye içindeki ihtiyaç sahibi Suriyelilere de yardımlarını sürdürüyor.

Her ay düzenli olarak sürdürülen yardımlarımız bu hafta Suriyeli muhacirlerin yoğun olarak yaşadığı İstanbul'un Başakşehir ilçesinin Güvercintepe mahallesinde gerçekleştirildi.

İMKANDER ekipleri daha önce tespit ettiği ihtiyaç sahibi dul ve yetim aileleri bölgedeki okulda toplayarak erzak yardımında bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Nuray Canan Bezirgan ihtiyaç sahibi çok sayıda ailenin derneğe müracaat ettiğini, hasta, dul ve yetim bulunan evleri öncelemeye çalıştıklarını söyledi. Bireysel yardımlar yapan hayırseverlere özellikle seslenen Bezirgan; yapılacak hayırların bir STK kanalıyla yapılmasının önemine vurgu yaptı. Ev ev dolaştıklarını ve en mağdura ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Nuray Bezirgan ihtiyaç sahibiyle hayırsever arasında köprü olmaya çalışıyoruz dedi.

 


FAALİYETLER
Tümünü gör
Gazze'de Ramazan

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları kuracağız.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.