Afrika'ya umutsun!
BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ,

Kazak kardeşlerimiz ölüme yollanmasın!

Kazak kardeşlerimiz ölüme yollanmasın
Kardeşimiz Ussen'in ailesi ona kavuşacakları günü bekliyor

Türkiye'ye yaptıkları sığınma başvuruları reddedilen Ussen Chilmanov ve Yeldos Kunshugarov isimli kardeşlerimiz Kazakistan'a iade ediliyorlar

İMKANDER, Kazakistan'a iade edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalan iki mülteci hakkında bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu ve Türkiye Hükümetini duyarlı olmaya çağırdı.

Kazak kardeşlerimiz ölüme yollanmasın!

18.04.2013

Türkiye'ye sığınan Müslüman muhacirlere yönelik kötü muameleler TBMM'de kabul edilen “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Yasası”na rağmen aynı şekilde devam etmektedir. Ülkemize sığındıktan sonra gözaltına alınıp Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün Kumkapı'daki merkezine götürülen Ussen (Hüseyin) Chilmanov hiçbir suç işlemediği halde burada 14 aydır gözaltında tutulmaktadır.  Kendisi ile birlikte aynı koşullarda hapis hayatı yaşayan Kazak asıllı Yeldos Kunshugarov’da Ussen kardeşimiz gibi Kazakistan'a iade edilme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Ussen Chilmanov ve Yeldos Kunshugarov'un Türkiye'ye yaptıkları sığınma başvuruları kabul edilmemiştir. Bir yıl önce Ussen kardeşimizi ölüm yolculuğundan Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın son anda yaptığı müdahale kurtarmıştı. Türkiye basını, Başbakan'ın bu müdahalesi sonrası, kardeşimizi Kazakistan'a iade etmeye çalışan görevlilerin bu davranışlarından dolayı sorumlu tutulacaklarını yazmışlardı. Fakat geçen bir yıl boyunca, kardeşimizin durumunda hiçbir değişiklik olmadığı gibi, sorumlular hesap vermek şöyle dursun yeniden iade sürecini başlatmış durumdadırlar.

Derneğimizin bu süre boyunca ailesinin iaşesini temin etmek dışındaki tüm gayretleri ve bir yıl boyunca sürdürdüğümüz tüm hukuki çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Gelinen nokta Türkiye'deki tüm mültecilerin yaşadığı dramı çarpıcı bir şekilde ortaya koymaktadır.

Türkiye Hükümeti, muhacirlere yönelik uyguladığı bu baskıcı ve gayri insani uygulamalardan derhal vazgeçmelidir. Hükümeti, kendi halkına zulmeden Kazakistan gibi diktatör rejimlerin arzusuna göre hareket etmemeye, adalet ve kardeşlik hukukunu gözeterek muhacirlere kol-kanat germeye çağırıyoruz.

MURAT ÖZER

İMKANDER Gn. Bşk.

Yorum
ALLAH RIZASI İÇİN BU KARDEŞLERİMİZİ KURTARALIM
muhammed şimşek
13/05/2013, 10:22
http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BU SAYFADAN TALEPTE BULUNDUM. Ülkemize sığındıktan sonra gözaltına alınıp Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün Kumkapı'daki merkezine götürülen Ussen (Hüseyin) Chilmanov hiçbir suç işlemediği halde burada 14 aydır gözaltında tutulmaktadır. Kendisi ile birlikte aynı koşullarda hapis hayatı yaşayan Kazak asıllı Yeldos Kunshugarov’da Ussen kardeşimiz gibi Kazakistan'a iade edilme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ussen Chilmanov ve Yeldos Kun
Sahip Chikmak
Muslim Men
19/04/2013, 22:01
Esselamu Aleykum Bu admam sahip chikmak lazim Imkani olupda yapmamak olmaz. Ve gunahdir. ALLAH yadicisi olsun Qardashimizin ve elecede butun muselmanlarin ALLAH hiylegerlerin Cezasin versin...
işte türkiye bu
ali
18/04/2013, 14:44
islam ülkelerinin lideri oldugunu idda edenlere bir cevap bu bu ülkede birilerinin adamı olursan kollanırsın menfaatleeri varsa gündem olusun el üstünde tutulursun.