ANNELERİN FERYADINA SES VER!

Çocukları PKK terör örgütü tarafından tehditle ya da yalan vaatlerle kaçırılan annelerin örgütün siyasi uzantısı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki büyük direnişi sürüyor. Bu kararlı direnişi selamlıyor ve ülkemizde hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm kesimleri bu vicdan ve ahlak nöbetine destek vermeye çağırıyoruz.

ANNELERİN FERYADINA SES VER

ANNELERİN FERYADINA SES VER!

9 Eylül 2019

Çocukları PKK terör örgütü tarafından tehditle ya da yalan vaatlerle kaçırılan annelerin örgütün siyasi uzantısı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki büyük direnişi sürüyor. Teröristlerin her türlü tehdidine rağmen korkusuzca sürdürülen bu kararlı direnişi selamlıyor ve ülkemizde hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm kesimleri bu vicdan ve ahlak nöbetine destek vermeye çağırıyoruz.

Evlatlarını terör örgütünün kirli emellerine teslim etmemek için mücadele eden anne ve babalar hepimize bazı gerçekleri bir kez daha anlatmaktadırlar:

1- Ülkemizde 40 yıla yakın bir süredir Emperyalist ülkelerin hesabına çalışarak kan döken, 50 bine yakın insanımızı katleden terör örgütü, devletimizin kararlı mücadelesi sonucu yok olmanın eşiğine gelmiştir. Bunun en somut kanıtı, dünyada örgüt içi infaz, suikast ve düzenlediği katliam sayısıyla tanınan bir terör yapılanmasına karşı, ailelerin tehditlere aldırış etmemeleri ve devlete olan güvenleridir.

2- Ailelerin de ifade ettiği gibi, tek parti iktidarının ırkçı politikalarının besleyip büyüttüğü Kürt sorunu, devletin son 15 yılda uyguladığı insan hakları ve özgürlüklerin genişletilmesi politikasının bir sonucu olarak büyük oranda çözülmüştür. Ülkemizde etnik ayrımcılığa dayanan çirkin politikalar devlet tarafından değil, bir takım şovenist kişiler ya da marjinal siyasi oluşumlar tarafından savunulmaktadır.

3- Hacire Akar'ın 20 Ağustos'ta başlattığı ve ailelerin çoğalmasıyla halen süren eyleme dair insan hakları alanında çalışan STK'ların büyük çoğunluğunun bigane kalması ülkemizde gerçekte insan hakları istismarı olduğunu göstermektedir. İnsan hakları örgütlerinin "insan haklarını öğrenmeye" ihtiyaçları vardır.

4- 1980 darbesi sırasında kaybolan sivillerin ya da cesedi yıllar sonra teşhis edilen bazı sol terör örgütü mensuplarının ölümlerinden dahi mevcut iktidarı sorumlu tutan ülkemizin kimi aydın ya da sanatçılarının "teröre direnen annelere" karşı takındıkları kayıtsızlık ideolojik körlüğün geldiği noktayı göstermesi açısından ibret vericidir.

Sadece topraklarımızda değil, Suriye'nin kuzeyinden Irak'a kadar uzanan bir hatta ülkemize karşı sömürgeciler tarafından beslenerek büyütülen terör sarmalına karşı bizzat "Kürt anaları ve babaları" tarafından başlatılan bu onurlu direnişin bölgemizdeki oyunu bozacak "gerçek bir irade" "hakiki bir feryat" olduğunu görüyor ve tüm halkımızı desteğe davet ediyoruz.

İMKANDER

BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ
Adresimiz Galata Köprüsü

Zulme sessiz kalmamak için 01 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 08:30'da Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

İMKANDER'in acı günü

İMKANDER’in kurucularından Çeçen gazi İmran Abdülazimov Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Biz hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağın

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Erem Şentürk'le İftara Doğru programına konuk oldu. Özer, koronavirüs salgınında 60 ülkeye yardım gönderen Türkiye’yi eleştirenlere bu tarz söylemlerin hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağa sahip olan Türklerin örfüne, bin yıllık devlet geleneğine uymadığını söyledi.

Bir Ölür Bin Diriliriz

Suriye halkını zalim bir rejimden koruyabilmek ve Mehmetçiğimize yönelik saldırıların hesabını sormak için başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı'nı, bileşeni olduğumuz Milli İrade Platrformu olarak destekliyoruz.

İnsan hakları istişare toplantısına katıldık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katılarak Suriyeli muhacirlerin sorunları ve çözüm yolları konusunda derneğimizin görüşlerini sunduk.

Muhacir sorunu ne ırkçılıkla ne de ajitasyonla çözülemez

Devletimizin ve toplumumuzun "muhacirlere yönelik yapıcı ve merhametle kuşatılmış yaklaşımının devamı için" her türlü çabayı göstereceğimizi ve bunu yaparken her türlü istismara karşı müteyakkız olacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz.

Ne manipülasyon ne hukuksuzluk Sığınmacı sorunu adaletle çözülür

Bugüne kadar mültecilerin sorunlarıyla hiçbir şekilde alakadar olmamış içeride ve dışarıda kimi art niyetli çevre ve ülkelerin Türkiye aleyhinde yaptığı algı operasyonlarına iltifat etmeden, sığınmacıların hukukunu daima müdafaa edeceğiz.