Kurban 2019
FAALİYETLER,

2018 mezunlarını verdik

İMKANDER Muhacir Okulu, düzenlediği mütevazi bir törenle 2018 mezunlarını verdi.

İSTANBUL /

Kendi ülkelerindeki savaşlar ve yoğun insan hakları ihlalleri sebebiyle Türkiye'ye sığınan mülteci çocuklar eğitimlerine ülkemizde ara vermeden devam ediyorlar.

İMKANDER tarafından Başakşehir'de hizmet veren Muhacir Okulu, okul binasında düzenlediği mütevazi bir törenle 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.

Program muhacir öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çoğunluğu Çeçenistan, Dağıstan, Kabardin- Balkarya gibi Kuzey Kafkasya bölgelerinden ve Doğu Türkistan, Özbekistan gibi Orta Asya ülkelerinden Türkiye'ye sığınan mülteci çocuklar program boyunca, Türkçe şiirler ve şarkılar söylemesinin yanı sıra kendi ülkelerinin milli marşlarını okudular.

Tören, öğrencilere karne takdim edilmesiyle son buldu.

İMKANDER, Muhacir Okulu'ndaki mezuniyet töreninin ardından öğrencilere bayramlık giysi alışverişi için 100 TL'lik hediye kartı dağıttı ve giysi mağazasına giderek çocukları giydirdi.

İMKANDER Muhacir Okulu / 2018