Kurban 2019
FAALİYETLER,

Down Sendromlular yalnız değil

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü. Sevgi tüm zorlukları aşar.

İMKANDER, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde, Down sendorumluları unutmadı.

Çeçenistan'dan ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınmış olan muhacir bir kızı sevindirdik.

Down sendromlu olan Rabia Bisultanova'nın eğitim gördüğü okulda öğretmenleri, Rabia'nın, konuşma yeteneğini geliştirmesi için sık sık televizyon izlemesi gerektiğini söylemişlerdi.

İMKANDER Rabia'ya bir televizyon hediye ederek konuşma yeteneğini geliştirmesi için bir nebze de olsa katkıda bulundu.

Down Sendorumu nedir?

Down sendromu kormozomal bir hastalıktır ve hücre bölünmesi sırasında yaşanan bir yanlışlık sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom oluşması sonucu görülür. Bu durum hem bilişsel hem de fiziksel gelişimi olumsuz yönde etkiler. Yapılan tetkikler sayesinde  bebeğin doğumundan önce tespit edilebilmektedir.

Down sendromlu çocuklar genelde boy ve kilo açısından daha yavaş büyürler, daha yavaş öğrenirler, problem çözmede ve karar vermede diğer çocuklardan daha çok zorlanırlar. Zeka seviyeleri normalden düşük olarak kalır. Ancak iyi ve erken başlanan eğitimle zeka seviyelerinde anlamlı yükselmeye rastlanır. Down Sendromlu çocuklar iyi bir eğitimle normal birey şeklinde hayatlarını sürdürebilirler.