İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

İhtiyaç sahiplerine yardımlarımız sürüyor

İMKANDER olarak, hem yurt içinde, hem de savaş bölgelerinde bulunan ihityaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam ediyoruz.

İhtiyaç sahiplerine yardımlarımız sürüyor

İSTANBUL /

İMKANDER ekipleri, hem yurt içinde, hem de savaş bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardım ulaştırmayı sürdürüyor.

Derneğimiz yurt içinde, ülkelerindeki savaş ve işgaller sebebiyle Kafkasya, Orta Asya ve Suriye'den vatanımıza sığınmış olan ihtiyaç sahibi muhacilerin yoğun olarak bulunduğu İstanbul ve Gaziantep'te yardım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İMKANDER Suriye Koordinatörlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, Suriye'de TSK'nın terörden arındırarak özgürleştirdiği bölgelerde ve abluka altında zor şartlar altında hayatlarını idame ettiren ihtiyaç sahibi aileler için canla başla yardım faaliyetlerini hız kesmeden devam ettiriyor.

170 aileye kahvaltılık yardımı

Ekiplerimiz, İstanbul'un Kayaşehir, Başakşehir, Altınşehir ve Bayramtepe bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahibi 170 aileye peynir, zeytin, kaşar peyniri ve tereyağı gibi kahvaltıklar içeren yardım paketleri dağıttı.

Kaanlar Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğümüz düzenli gıda yardımı kampanyamız, 3 yıldır aralıksız sürüyor.

160 aileye 80 ton kömür ve odun yardımı

İMKANDER Gaziantep Temsilciliği, kış mevsimin gelmesi ile başlattığı "Yetimler Üşümesin" kampanyası çerçevesinde, ihtiyaç sahiplerine kömür ve odun yardımına devam ediyor.

Ekiplerimiz, Gaziantep'te bulunan, yetimlerin bulunduğu ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine 80 ton kömür ve odun yardımı dağıtarak yetim ailelerin ısınmasına vesile oldu.

Ayrıca, Gaziantep ve Kilis'te, çocuğunlukla yetim ailelerin bulunduğu evlere düzenli olarak erzak ve sıcak yemek ulaştırıyoruz.

600 yetim çocuğa bot yardımı

İMKANDER Suriye Koordinatörlüğü, TSK'nın terörden arındırarak özgürleştirdiği bölgelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Ekiplerimiz, Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen El-Bab ve Çobanbey kentlerinde bulunan 600 yetim ve öksüz çocuğa kışlık yardımı dağıttı. Aralarında Doğu Türkistanlı çocukların da bulunduğu dağıtım esnasında çocuklara kuru pasta ve meyve suyu da ikram edildi.

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi ve Suriye Koordinatörü Sait Gökdere, "Yetim çocuklarımızın bir nebze yüzlerini güldürmek ve kendilerini mutlu etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda daha önce kışlık kazak dağıtımı yapmıştık. Şimdi ise bot ve çizme dağıtımı yaparak onların gönlünü kazanmaya çalışıyoruz." dedi.

İMKANDER Haber Merkezi

FAALİYETLER
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.