İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Suriyeli çocuklara kışlık bot ve mont yardımı

İdlib'deki çatışmaların artması sebebiyle on binlerce kişi Türkiye sınırına ve TSK'nın özgürleştirdiği Fırat Kalkanı Bölgesi'ne doğru gelmeyi sürdürüyor. İdlib kırsalından güvenli bölgelere gelen çocuklara kışlık bot ve mont yardımı ulaştırdık.

Suriyeli çocuklara kışlık bot ve mont yardımı

Suriye /                                                                              «SURİYE ACİL YARDIM»

Sekiz yıldır süren iç savaş sebebiyle evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığınan ve mülteci kamplarında çadırlarda yaşamını sürdüren Suriyeliler şimdi de ağır kış şartlarıyla mücadele ediyorlar. Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla birlikte, mülteci kampları bir çamur deryasına dönmüş durumda.

OKULLARA KIŞ YARDIMI

Bölgedeki kamplar uzun bir süredir Hama, Humus, Rakka ve Deyr-Zor'dan gelen mültecilerle dolmuş durumdaydı. İdlib'den gelenlerle birlikte kamplardaki çok sayıda aile, yeni gelenlerle aynı çadırı paylaşmak zorunda kaldı. İMKANDER ekipleri, kamplarla birlikte Türkiye'nin desteğiyle kurulan ilk öğretim okullarında okuyan çocuklara da kışlık giyecek dağıtımı yaptı. Azez, El Bab ve Çobanbey (Rai)'deki ilk öğretim okullarında okuyan ve önemli bir kısmı İdlib'ten gelen 1.200 çocuk aldıkları kışlık mont ve bot hediyeleriyle bir parça olsun mutlu oldular.

AFAD Ekipleriyle birlikte yardımları organize eden İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, İdlib'deki durumun giderek kötüleştiğini belirterek: "Suriye'de yaşam koşulları zaten çok zordu. Fakat nüfusu mültecilerle birlikte 5 milyona ulaşan İdlib'deki katliamın büyümesi hayatı daha da zorlaştırmış durumda. Bölgede yakacak sıkıntısı var. Elektrik çok sınırlı ve çoğunlukla jeneratörlerle sağlanıyor. Hava sıcaklığı ise giderek düşüyor ve eksi değerlerde. Çocukların büyük kısmı hastalanmış durumda. Çamurun içinde ve buz gibi bir havada yalınayaklar. Bu koşullarda çocukların ağır kış şartlarını ve giderek büyüyen açlık sorununu kaldırmaları mümkün değil. Devletimiz tüm kurumlarıyla seferber olmuş durumda. Özellikle AFAD Gaziantep İl Müdürümüz Bekir Şen ve ekibinin gayretlerini sahada gördük. Fakat, milletimizden kardeşlerimizin yaralarını sarmak için daha fazla desteğini bekliyoruz" dedi.

İMKANDER, "Bu kış hiçbir çocuk üşümesin" kampanyası çerçevesinde, kışlık giysi ve yakacak yardımlarını bölgeye ulaştırmaya kış ayları boyunca devam edecek.

FAALİYETLER
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.