Elleri kelepçeli olarak denize attılar

İzmir açıklarında Yunanistan tarafından ölüme terk edilen 8 düzensiz göçmen kurtarıldı ve 3 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Cansız bedenlerine ulaşılan kişilerin elleri bağlı olarak denize atıldığı tespit edildi.

Elleri kelepçeli olarak denize attılar

İçişleri Bakanlığına bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada "İzmir açıklarında Yunanistan tarafından ölüme terk edilen 8 düzensiz göçmen kurtarılmış ve 3 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır" denildi. Açıklamada ayrıca olaya ilişkin detaylara da yer verildi.

İşte Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklama:

08 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.05'de, görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından, İzmir ili Çeşme ilçesi Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine Karaada'da yapılan aramalarda 8 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış ve 1 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır.

DEĞERLİ EŞYALARINI ALIP DARP ETTİLER! ELLERİ KELEPÇELİ DENİZE ATTILAR

Kurtarılan göçmenler ile olay mahallinde yapılan ilk mülakatlarda, "39 göçmen olarak Sakız Adası'na geçerek farklı yerlere dağıldıkları, 12 kişilik grup olarak Yunan polisi tarafından yakalandıkları ve yerini bilmedikleri bir binaya götürüldükleri, burada değerli eşyalarının alınarak darp edildikleri, içlerinden 1 göçmenin binanın dışına alındığı, gelen çığlık seslerinden dolayı daha ağır bir muameleye maruz kaldığını anladıkları, sonrasında 11 kişilik grup halinde Yunan Sahil Güvenlik Botuna bindirildikleri, dışarı alınan 1 göçmenin orada kaldığı ve hayatını kaybetmiş olabileceğini düşündükleri, Yunanistan unsurlarınca can yeleksiz ve elleri kelepçeli olarak doğrudan denize atıldıkları, yüzerek karaya ulaşmaya çalıştıkları, 8 göçmenin sahile ulaşmayı başardığı, 1 göçmenin cansız bedeninin kıyıya vurduğu, 2 göçmenin boğulduğunu gördükleri" bilgisi alınmıştır.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Kurtarılan göçmenlerden alınan ilk ifadeler doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen 2 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyeti başlatılmış ve olay mahalline derhal ilave 2 Sahil Güvenlik Botu ile 2 Sahil Güvenlik Helikopteri sevk edilmiştir.

Olay mahallinde icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, kayıp 2 göçmene ait cansız bedenlere ulaşılmıştır.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır