İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık


İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İMKANDER, kurulduğu 2009 yılından beri Kafkasya'dan Ortadoğu'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın birçok bölgesinde insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Ekiplerimiz, Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdürdü.

Ramazan ayı boyunca Gazze, Suriye ve Afrika'da gönül sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalıştık.

Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği dağıttık

İsrail'in yoğun saldırılarına başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze'de insani yardım faaliyletlerini sürdürüyoruz.

Ekiplerimiz Ramazan ayı boyunca her gün, İsrail'in saldırılarından kaçarak Gazze'nin farklı bölgelerinde çadırlarda hayata tutunmaya çalışan Gazzeli kardeşlerimize iftar yemeği ulaştırdı.

Yardımlarınızla Gazze'nin çeşitli bölgelerinde bulunan mutfaklarımızda hazırlanan yemekler iftar saati öncesi kardeşlerimize ulaştırıldı.

Ayrıca, yoğun savaşın gölgesinde hayata tutunmaya çalışan mazlumlara temel gıda maddeleri içeren erzak yardımları da ulaştırdık.

Afrika'da gönül sofraları kurduk

Afrika’da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz yoksulluk ve açlık sorunlarına rağmen büyük bir özveri ile oruç ibadetlerini yerine getirmektedir. Fakat ne yazık ki hem iftar hem de sahur sofralarında yeterli bir şekilde beslenemedikleri için önemli sağlık sorunları yaşamaktadır.

Afrika’da gerçekleştirdiğimiz iftar sofraları etkinliğinde onlarca Müslüman kardeşimize destek olduk. Derneğimiz, Ramazan ayı boyunca her gün Afrika'nın çeşitli bölgelerinde yüzlerce kardeşlerimize iftar yemeği dağıttı. 

Yardımlarınızı Afrika'da zor durumda olan kardeşlerimize ulaştırabilmek için İMKANDER olarak büyük bir özveri ile çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz.

Suriye'deki mazlumları da unutmadık

2011 yılından bu yana yüz binlerce sivilin katledildiği Suriye’de insanlar savaşın gölgesinde zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta güçlük çeken Suriyeli mazlumlara İMKANDER, savaşın başladığı ilk günlerden bu yana gıda, barınma, sağlık desteği veriyor.

Ekiplerimiz Ramazan ayı boyunca her gün, terörden arındırılarak güvenli hale getirilen bölgelerde bulunan çadır kentlerde ve İdlib'de savaşın gölgesi altında hayata çalışan Suriyeli kardeşlerimize iftar yemeği ulaştırdı.

Derneğimiz Suriye'de düzenli olarak yaptığı erzak yardımlarını Ramazan'da da sürdürdü.

İMKANDER Suriye Koordinatörü Sait Gökdere, Suriye’de Ramazan çalışmalarının yoğun geçtiğini söyleyerek, "İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de insani yardım çalışmaları yürüten derneğimiz, Bu Ramazan ayında da Suriyeli mazlumları unutmadı. Suriyeli kardeşlerimize yönelik insani yardım çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kurduğumuz mobil aşevleri ve mutfaklarımız sayesinde her gün binlerce Suriyeli savaş mağduruna iftar yemeği dağıttık." dedi.

 

Gönül dostlarımıza teşekkür ederiz

İMKANDER olarak, Ramazan boyunca destek ve dualarını mazlumlarla paylaşan sevgili gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 


FAALİYETLER
Tümünü gör
Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.