İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Hayır kermesinde kardeşlik vurgusu


İMKANDER ve Vahdet Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım için Gaziantep 100. Yıl parkında kermes düzenledi.

Hayır kermesinde kardeşlik vurgusu

İMKANDER ve Vahdet Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım için Gaziantep 100. Yıl parkında kermes düzenledi. Kermeste kardeşlik vurgusu yapıldı.

Gıda, giyim, ev eşyası gibi çeşitli ürünlerin satıldığı kermeste açıklamalarda bulunan Vahdet Derneği Başkan Yardımcı Mahmut Karakurt ve İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere son yaşanan olayların ardından kardeşlik çağrısı yapıp, olayları provoke etmek isteyenlere fırsat tanınmaması gerektiğini belirttiler.

Gaziantep 100.Yıl Parkı içerisinde yapılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kermesten sağlanacak gelirin yoksul ailelere ve muhtaçlara verilecek olması vatandaşlarda memnuniyet oluşturdu.

Kermesle ilgili açıklama yapan Vahdet Derneği Başkan Yardımcı Mahmut Karakurt, “Derneğimizin fakir öğrenciler yararına burada kermes düzenlemekteyiz. Bu etkinliğimiz geçen yıllardan bu yana geleneksel olarak süren bir etkinliktir. Bu etkinliğimizde züccaciye, ev araç gereçleri, giyim, ayakkabı, yiyecek, içecek ve diğer gıda ürünleri gibi envai çeşidin bulunduğu kermesimiz tamamen hayır çarşısı olarak hizmet verecektir. Bu çarşıdan elde edilecek tüm gelir fakir öğrencilerimize verilecektir. Kermesimiz Pazar günü gece saat 12’ye kadar açık olacak. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Gaziantep’teki kermesimize de hayırseverlerin ve gönül insanlarının katılımı bizi oldukça mutlu ediyor. Buraya gelen, gönül veren, dua eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kermese destek veren İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere ise özellikle son günlerde yaşanan taciz olaylarının ardından yaşanan olaylara değinirken, “Şuan Vahdet Derneği’nin kermesinde bulunmaktayız. Bu kermesi düzenleyen arkadaşlarımıza hayırlı kazançlar diliyorum. Çünkü burada hayırlı bir işe vesile oluyorlar. Bu hayır çarşısına bütün Müslümanları davet ediyoruz. Biz de İMKANDER olarak manen bu kermesin destekçisiyiz. Benim değinmek istediğim esas konu ise, Gaziantep’te son günlerde yaşanan provokasyon olaylarıdır. Suriyeliler ile Gaziantepliler arasında sorun çıkarmak isteyen provokatörler bizim Ensar ve Muhacir kardeşliğimizi bozmak istiyorlar. Ben bütün Müslümanları ve Gaziantepli kardeşlerimi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü biz bütün Müslümanlar kardeşiz, Ensar ve Muhacir kavramları da İslami bir gelenekten gelmektedir. Suriyeliler bizim misafirimizdir onlara iyi davranmalıyız” ifadelerini kullandı.


FAALİYETLER
Tümünü gör
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.