İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

İMKANDER gönül sofraları kuruyor


İMKANDER, Afrika'dan Suriye'ye kadar pek çok bölgede her gün iftar sofraları kurarak, Türkiye’nin selam ve duasını bu coğrafyalara ulaştırıyor.

İMKANDER gönül sofraları kuruyor

İSTANBUL/

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), dünyanın dört bir yanındaki mazlum coğrafyalarda binlerce kişilik iftar sofları kurarak, Türkiye’nin selam ve duasını bu coğrafyalara ulaştırıyor.

İMKANDER tarafından Ramazan ayında Afrika'da, Suriye'nin El-Bab kentinde ve Gaziantep'te kurulan sofralarda binlerce ihtiyaç sahibi için iftar sofraları kuruluyor. Afrika'nın bir çok camisinde kurulan iftar sofralarında binlerce mazlumun karnı doyuyor.

Gaziantep'teki yetimlerin iftar sofrasına yardımseverlerin de katılabileceğini belirten İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, "Afrika'da 5 değişik caminin avlusunda kurulan sofralarda 5 bin kişiye, Suriye El Bab'da 3 bin kişiye, Gaziantep'te 250 yetime iftar yemeği veriyoruz. Biz dünyanın hiçbir yerinde yetim çocuklar aç kalmasın istiyoruz. İftar sofraları kuruyoruz. Yardımseverlerin desteğini bekliyoruz. Gaziantep'teki iftar yemeğimize yardımseverler de eşlik edebilirler, yetimlerle birlikte yemek yiyebilirler. “ diye konuştu.

Türkiye'ye sığınan muhacirlere yaptığı yardımlarla tanınan İMKANDER'in yardım seferberliğini Afrika ve Kafkasya'ya da taşıdığını belirten  Genel Başkan Murat Özer, “Açlık ve susuzluğu yaşandığı Afrika’da çok sayıda camide iftar sofraları kuruyoruz,  bu gönül sofralarında binlerce ihtiyaç sahibiyle birlikte iftarlarımızı açıyoruz. Buralara milletimizin duasını ve selamını bu coğrafyalara iletiyoruz.” diye konuştu.

Dernek, her ay düzenli olarak bu bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine erzak yardımlarını ulaştırmaya da devam ediyor.


FAALİYETLER
Tümünü gör
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.