Afrika'ya umutsun!
BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ,

İnsan hakları istişare toplantısına katıldık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katılarak Suriyeli muhacirlerin sorunları ve çözüm yolları konusunda derneğimizin görüşlerini sunduk.

İstanbul'da Göç ve Mülteciler alanında faaliyet gösteren STK'lar ile bir araya gelerek ülkemizde "geçici koruma altında yaşayan Suriyelilerin" durumuna yönelik Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin'in başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldık.

Toplantıya İMKANDER'i temsilen Genel Başkanımız Murat Özer katılarak, başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye'de yaşayan muhacirlerin yaşadığı sorunları ve çözüm yollarını yetkililere sundu. Türkiye'de düzgün işleyen bir göç politikası olmadığını dile getiren Özer, Devletin Suriyelilerin kayıtlı olduğu şehirlere yerleştirilmesi politikasını desteklediklerini ancak bunun istihdam ve insani yaşam standartlarının gözetilerek gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

İstişare toplantısına, İMKANDER, Hukukçular Derneği, Diyanet Vakfı, Hayrat Derneği, MAZLUMDER,  Mülteci Hakları Derneği gibi mültecilik ve insan hakları alanında çalışan kuruluşların yöneticileri katıldı.