İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Kardeşini Unutma


İMKANDER, Ramazan ayı boyunca Suriye'deki mülteci kamplarında iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacak.

Kardeşini Unutma

Kardeşini Unutma!

Dile kolay, 9 yıl oldu bacası tüten bir evde sabahlamayalı. Huzur dolu bir yuvada sıcak ekmek kokusunu duymayalı tam dokuz yıl. Yeryüzündeki tüm insanların salgın hastalık sebebiyle evlerine hapsolduğu bir zamanda, onların sığınabilecekleri bir limanları, penceresinden sokağı izleyebilecekleri bir yuvaları yok.

Kışın ayazında, yazın kasıp kavuran sıcağında naylon bir çadırın içinde ölümü beklemek nedir bilir misiniz? Suriye halkı üç gün değil, üç ay değil tam 468 haftadır bir çamur deryasının üzerine kurulmuş çadır denizinde yaşam savaşı veriyor.

Çocuklar için yemyeşil ağaçların altında oyun oynayabilmek artık bir hayal bile değil. Çoktan unuttular, körebeyi saklambaçı. Mutluluk çoğu zaman akşam tok bir karınla uykuya varabilmek onlar için.

Milyonlarca kadın, yaşlı ve çocuk, mülteci kamplarında hasretle kardeşlerinden gelecek sıcak bir dost selamını bekliyor. İftar sofrasına oturduğunda bir tabak sıcak yemekle dahi olsa, dünyayla bağlarının kesildiği, merhamet denizinin tükendiği bu topraklarda hala sevginin yeşerebildiğini görmek istiyor.

İMKANDER, Ramazan ayı boyunca Suriye'deki mülteci kamplarında gönül sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacak. Siz de, çocukları bir parça mutlu etmek, onlarla yemeğinizi paylaşmak isterseniz, biz köprüler kurmaya hazırız.

Sadece 10 TL karşılığında bir kişiye iftar verebilirsiniz. Bizler, her bir yemeği hijyenik koşullarda tek tek paketleyip, iftar saatinden önce kardeşlerimize ikram edeceğiz. Koronovirüsün teslim aldığı dünyamızda, evlerimizde pişirdiğimiz ekmeklerin fotoğraflarını birbirimizle paylaştık. Şimdi iftar sofralarında o ekmeğin gerçeğini kardeşinle paylaşmak zamanı.

ONLINE BAĞIŞ için tıklayınız.

BANKA HESAPLARI için tıklayınız.


FAALİYETLER
Tümünü gör
Gazze'de Ramazan

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları kuracağız.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.