Kırım’da 121 Ukrayna vatandaşı alıkonuluyor

Rusya, Kırım’da Kırım Tatarlarına ve Ukraynalılara baskı uygulamaya devam ediyor. Kırım İnsan Hakları Grubu, Rus işgali altındaki Kırım’da siyasi nedenlerden ötürü 127 Ukrayna vatandaşının alıkonulduğunu bildirdi.

Kırım da 121 Ukrayna vatandaşı alıkonuluyor

Kırım İnsan Hakları Grubu, 2 Ağustos 2022 tarihinde Rus işgali altındaki Kırım’da siyasi tutsaklarla ilgili rapor yayımladı. Yeni raporda yer alan açıklamada, “26 Temmuz 2022 itibariyle, işgal altında en az 127 Ukrayna vatandaşı, siyasi tutsak ve/veya dini cezai zulmün bir parçası olarak hapiste alıkonuluyor” bilgisine yer verildi.

Kırım’daki insan hakları durumuna ilişkin rapor, Kırım İnsan Hakları Grubu tarafından “Kırım’daki İnsan Hakları Durumu ve Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya Tam Ölçekli İşgalinin Yüz Elli Günü” adıyla sunuldu. Raporda, işgalci Rus yönetimi tarafından baskı ve alıkonulma faaliyetlerine maruz kalan Kırım Tatar ve Ukrain kişilere ait bilgiler yer aldı.

VERİLEN “CEZALARIN” SÜRESİ TOPLAMDA BİN YILI AŞTI

Rus işgali altındaki Kırım’da 81 siyasi tutsak mahkum edildi. KrımSOS insan hakları örgütü temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, “81 kişi hapis cezasına çarptırıldı. Cezalarının toplam süresi bin 2 yıl 2 aydır. Ancak siyasi tutsaklar mahkum edilmeye devam ettikçe bu süre artıyor” denildi.

KrımSOS insan hakları örgütü temsilcisi Yevgen Yaroşenko, siyasi tutsaklara en büyük hapis cezalarını veren Rus hakimlerinin Rostov-na-Donu kentindeki Güney Askeri Bölgesi Mahkemesinde görev yaptığını belirterek, “Aldıkları hapis cezaları 19 yıla kadar çıkıyor” bilgisini aktarmıştı.

Çoğunluğu Kırım Tatarlarından oluşan 120’den fazla Kırımlı siyasi tutsak, Rusya tarafından alıkonuluyor. Alıkonulan siyasi tutsaklardan 81’i mahkum edilirken diğerlerinin “yargı süreci” devam ediyor.

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Filistin Esir İşleri Heyeti İsrail hapishanelerindeki tutuklular cehennemi yaşıyor

Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail hapishanelerinin "mezbahaya" dönüştüğünü, mahkumların özellikle 7 Ekim'den sonra cehennem hayatı yaşadığını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye gece boyunca saldırı düzenlemeye devam etti

İsrail'in Gazze'ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 80 Filistinli öldürüldü.

İsrail'in hedefindeki UNRWA'yı finanse etmeyi kesen bazı ülkeler ve AB

UNRWA'ya sağladıkları mali desteği askıya alan Avustralya, Kanada, İsveç ve AB, kararlarından dönerek Ajans'ı finanse etmeyi sürdüreceklerini duyurdu.

Muğla açıklarında 26 Düzensiz göçmen yakalanmıştır

Mescid-i Aksa da 90 bin kişi teravih namazı kıldı

Mescid-i Aksa’da 90 bin kişi teravih namazı kıldı.

İzmir açıklarında 35 Düzensiz göçmen kurtarılmıştır

İzmir açıklarında 35 Düzensiz göçmen (beraberinde 13 çocuk) kurtarılmıştır

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"