Merhamet Yurdu Güçlü Bir Türkiye için EVET

İMKANDER olarak "Mazlumun Umudu Merhamet Yurdu Güçlü bir Türkiye için" halk oylamasında "EVET" çağrısı yapıyoruz

Merhamet Yurdu Güçlü Bir Türkiye için EVET

İnsan Hakları ve insani yardım derneği İMKANDER halk oylamasında "EVET" çağrısı yaptı.

İMKANDER Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, halk oylaması sebebiyle tüm Türkiye düşmanlarının aynı hatta birleştikleri vurgulanarak: "Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte, artık ülkemizde koalisyonlar ve güçsüz iktidarlar döneminin kapanacak olması, tüm Türkiye düşmanlarını ortak bir hatta buluşturmuştur. 15 Temmuz günü milletimizin azmi ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ihanet şebekelerini bozguna uğratan ülkemiz yeni sistemle birlikte tüm vesayet odaklarının çabalarını boşa çıkartacaktır" denildi.

Dünyanın pek çok ülkesinde insan hakları ve insani yardım alanında faaliyet gösteren dernek, Türkiye'ye sığınan binlerce mülteciye de yardım yapıyor. Türkiye'nin tüm dünyadaki mazlumların umudu olduğunu ifade eden İMKANDER çağrısını şu şekilde tamamladı: "Kafkasya'dan, Balkanlar'dan, Türkistan coğrafyasından, Afganistan'dan ve Irak'tan gelen yüz binlerce mazluma kapılarını açan Türkiye, bugün 3 Milyondan fazla Suriyeli kardeşimize de ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın hiç bir ülkesine nasip olmayan böylesi güzel bir ev sahipliğinin devamı; ensar ve muhacir kardeşliğinin güçlenmesi için muhacirlerin dostu olan İMKANDER olarak halk oylamasında EVET çağrısı yapıyoruz."

Mazlumun Umudu Merhamet Yurdu

Güçlü Bir Türkiye için EVET

4 Nisan 2017

Tüm dünyanın gözleri "Anayasa Değişikliği Halk Oylaması" sebebiyle Türkiye'ye çevrilmiş durumda. Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleri, ABD, Rusya gibi tüm küresel aktörlerin ülkemizdeki seçimlere adeta kendi ülkelerinin kaderlerini etkileyecek gibi dikkat kesilmeleri, "Hayır oyu verilmesi için açıkça kampanyalar yürütmeleri" göstermektedir ki; 16 Nisan halk oylaması tarihi bir dönüm noktasıdır.

Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte, artık ülkemizde koalisyonlar ve güçsüz iktidarlar döneminin kapanacak olması, tüm Türkiye düşmanlarını ortak bir hatta buluşturmuştur. 15 Temmuz günü milletimizin azmi ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ihanet şebekelerini bozguna uğratan ülkemiz yeni sistemle birlikte tüm vesayet odaklarının çabalarını boşa çıkartacaktır.

PKK ve FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin ve efendilerinin, bölgemizde tüm mazlum halklar için güvenli bir liman haline gelen, geçmişten bu yana bir Merhamet Yurdu olan ülkemizin istikrarına kastettikleri açıktır. Güç odaklarını bu kadar pervasızca ülkemize saldırmaya iten sebep kuşkusuz "Dünya 5'ten Büyüktür" sloganıyla Türkiye'nin adaletsizliğe karşı ayağa kalkmış olmasıdır. Vatanımızdan yükselen bu adalet çağrısının arkasında durmak, tıpkı 15 Temmuz günü tankların önünde göğüslerimizi siper etmek kadar lüzumludur.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

İMKANDER

BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ
Adresimiz Galata Köprüsü

Zulme sessiz kalmamak için 01 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 08:30'da Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

İMKANDER'in acı günü

İMKANDER’in kurucularından Çeçen gazi İmran Abdülazimov Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Biz hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağın

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Erem Şentürk'le İftara Doğru programına konuk oldu. Özer, koronavirüs salgınında 60 ülkeye yardım gönderen Türkiye’yi eleştirenlere bu tarz söylemlerin hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağa sahip olan Türklerin örfüne, bin yıllık devlet geleneğine uymadığını söyledi.

Bir Ölür Bin Diriliriz

Suriye halkını zalim bir rejimden koruyabilmek ve Mehmetçiğimize yönelik saldırıların hesabını sormak için başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı'nı, bileşeni olduğumuz Milli İrade Platrformu olarak destekliyoruz.

ANNELERİN FERYADINA SES VER

Çocukları PKK terör örgütü tarafından tehditle ya da yalan vaatlerle kaçırılan annelerin örgütün siyasi uzantısı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki büyük direnişi sürüyor. Bu kararlı direnişi selamlıyor ve ülkemizde hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm kesimleri bu vicdan ve ahlak nöbetine destek vermeye çağırıyoruz.

İnsan hakları istişare toplantısına katıldık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katılarak Suriyeli muhacirlerin sorunları ve çözüm yolları konusunda derneğimizin görüşlerini sunduk.

Muhacir sorunu ne ırkçılıkla ne de ajitasyonla çözülemez

Devletimizin ve toplumumuzun "muhacirlere yönelik yapıcı ve merhametle kuşatılmış yaklaşımının devamı için" her türlü çabayı göstereceğimizi ve bunu yaparken her türlü istismara karşı müteyakkız olacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz.

Ne manipülasyon ne hukuksuzluk Sığınmacı sorunu adaletle çözülür

Bugüne kadar mültecilerin sorunlarıyla hiçbir şekilde alakadar olmamış içeride ve dışarıda kimi art niyetli çevre ve ülkelerin Türkiye aleyhinde yaptığı algı operasyonlarına iltifat etmeden, sığınmacıların hukukunu daima müdafaa edeceğiz.