İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Şehit ailesinden örnek davranış


Şehit Piyade Uzman Çavuş Barış Düver'in ailesi İMKANDER aracılığıyla 250 Suriyeli yetime iftar yemeği verdi.

Şehit ailesinden örnek davranış

Şehit Piyade Uzman Çavuş Barış Düver’in ailesi 250 Suriyeli yetime iftar yemeği verdi. 

2017 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde arazi taraması sırasında uçuruma yuvarlanarak şehit olan Piyade Uzman Çavuş Barış Düver’in ailesi İMKANDER Gaziantep Şubesi aracılığı ile 250 Suriyeli yetime iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin ardından Suriyeli yetimler Şehit için dua etti.

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, örnek davranışlarından dolayı şehit ailesine teşekkür ederek, “Gaziantep İMKANDER olarak hem Suriye hem de Gaziantep’teki yetimlere iftar veriyoruz. Yaklaşık her gün Suriye’de 3 bin aileye yemek veriyoruz. Gaziantep’te de her gün 250 yetim aileye de iftar veriyoruz. Allah razı olsun dünkü iftarımızı şehit Barış Düver kardeşimizin ailesi verdi. Herkesten bu duyarlılığı bekliyoruz. Peygamber efendimizin bir hadisinde yetim mazlum fakir ve yoksulların olmadığı sofra iftar sofrası olamaz diyor. Bizde bu hadise aynen uymaya çalışıyoruz. Hayır severlerden yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu. 


FAALİYETLER
Tümünü gör
Gazze'de Ramazan

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları kuracağız.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.