Kurban-2020
FAALİYETLER,

Virüs kardeşliğimize engel olamaz

İMKANDER olarak, Ramazan ayı boyunca hem yurt içinde hem de savaş bölgelerinde bulunan mazlumlara elimizi uzatmaya, kardeşlik iklimine katkı sunmaya devam ediyoruz.

İMKANDER olarak, "Kardeşini Unutma" kampanyası çerçevesinde, Suriye'de mülteci kamplarında hayata tutunmaya çalışan mazlumlara her gün düzenli olarak sıcak iftar yemeği dağıtıyoruz.

Derneğimiz, bir çamur deryasının üzerine kurulmuş çadır denizinde, mülteci kamplarında yaşam savaşı veren kardeşlerimize hem gıda kolisi hem de binlerce kişiye iftar yemeği dağıtıyor.

Ramazan ayı boyunca bu kamplarda iftar yemeği dağıtarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Çünkü, milyonlarca kadın, yaşlı ve çocuk, mülteci kamplarında hasretle kardeşlerinden gelecek sıcak bir dost selamını bekliyor. İftar sofrasına oturduğunda bir tabak sıcak yemekle dahi olsa, dünyayla bağlarının kesildiği, merhamet denizinin tükendiği bu topraklarda hala sevginin yeşerebildiğini görmek istiyor.

Bu mübarek ayda, içinde bulunduğumuz bu musibetten kurtulmak için dayanışmamızı arttırmamız gerekiyor.

Kamplarda zor şartlar altında yaşayan bu kardeşlerimiz için mutfağımızda her gün binlerce paket sıcak yemek hazırlıyoruz.

İMKANDER Genel Merkezi, "Sadece 10 TL karşılığında bir kişiye iftar verebilirsiniz. Bizler, her bir yemeği hijyenik koşullarda tek tek paketleyip, iftar saatinden önce kardeşlerimize ikram edeceğiz. Koronovirüsün teslim aldığı dünyamızda, evlerimizde pişirdiğimiz ekmeklerin fotoğraflarını birbirimizle paylaştık. Şimdi iftar sofralarında o ekmeğin gerçeğini kardeşinle paylaşmak zamanı." çağrısında bulundu.

Muhacir kardeşlerimizi de unutmuyoruz

Dünyanın dört bir yanında mazlumlara yardım elini uzatan derneğimiz, coronavirüse karşı alınan tedbirle sokağa çıkması yasak olan 65 yaş ve üstü insanların, kronik hastalığı bulunanların ve yetimlerin de yardımına koşmaya devam ediyor

Ekiplerimiz, ağırlıklı olarak İstanbul ve Gaziantep'te bulunan, evden çıkamayacak olan ailelere ekmek, gıda ve kömür yardımı ulaştırıyor.

Savaş ve işgaller sebebiyle Türkiye'ye gelmiş muhacirler, virüs sebebiyle işlerine kaybetmiş durumda. Ülkemizde zor şartlar altında hayatlarını idame ettiren muhacirler, işsiz kalınca daha da zor duruma düşmekte. Bu sebeple, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde muhacirlere yönelik yardım faaliyetlerine ağırlık vermekteyiz.

İftar öncesi sıcak ekmek dağıtıyoruz

Ekiplerimiz, Ramazan ayı boyunca muhacirlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, sokağa çıkma yasağını uygulandığı bölgelerde düzenli olarak sıcak ekmek ve gıda yardımı dağıtımı yapmakta.

ONLINE BAĞIŞ