Afrika'ya umutsun!
İNSAN HAKLARI GÜNCESİ,

1,2 milyon kız çocuğu ortaokul öğrenimini sürdüremiyor

1 2 milyon kız çocuğu ortaokul öğrenimini sürdüremiyor

Kadınların yönettiği hane halkının yüzde 90'ı açlık veya gıda güvensizliğinden etkileniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin 50'nci Oturumu kapsamında "Afganistan'da kadın ve kızların hakları" üzerine yapılan özel oturumda konuşan İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, ülkede kadınların durumuna dair son gelişmeleri değerlendirdi.

Bachelet, Afganistan'da yaşanan ekonomik bunalım nedeniyle, "kadınların yönettiği hane halkının yüzde 90'ının açlık veya gıda güvensizliğinden etkilendiğini, ülke ekonomisi toptan çöküş yaşarken işsiz kadın sayısının büyük miktarda arttığını ve kadınların yönettiği çok sayıda iş yerinin kapatıldığını" belitti.

Afganistan geçici hükümetinin verdiği sözlere rağmen kadınların eğitim haklarına yönelik kısıtlamaların sürdüğüne dikkati çeken Bachelet, "1,2 milyon kız çocuğu, ortaokul öğrenimine devam edemiyor" açıklamasında bulundu.

Bachelet, geçici hükümete, "kadınların çağrılarına kulak vererek yapıcı diyalog ortamı oluşturma" ve "kızların ortaokul öğrenimine devamını sağlama" çağrısını iletti.