Afrika'ya umutsun!
İNSAN HAKLARI GÜNCESİ,

Bakan Yanık: “Kadınların ve çocukların insan hakları gündemdeki kararların merkezinde olmalıdır."

Bakan Yanık Kadınların ve çocukların insan hakları gündemdeki kararların merkezinde

"Türkiye’nin kadın hakları, müzakere konusu bir siyasi araç olarak değil, acilen ulaşılması gereken temel bir hedef olarak görülmelidir."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, İsviçre’nin Cenevre kentinde CEDAW 8. Dönemsel Ülke Raporu Yapıcı Diyalog Süreci toplantısında kapanış konuşması yaptı

Türkiye’nin kadın haklarını, müzakere konusu bir siyasi araç olarak değil, acilen ulaşılması gereken temel bir hedef olarak gördüğünün ifade eden Bakan Yanık, “Kadınların ve kız çocuklarının hakları her zaman önemli gündemlerdeki kararların merkezinde olmalıdır. Bu bağlamda, ortaya çıkan sorunlara etkin yanıt için CEDAW genel tavsiyelerinin işlevini ve önemini tasdik ediyoruz. Ancak yeni dijital teknolojilerin ışığında, yeni bir genel öneriye duyulan ihtiyaç artıyor. Ayrımcı etkiler de dahil olmak üzere bu teknolojilerin ortaya çıkardığı zorlukların ele alınması ve sunulan fırsatların etkin bir şekilde araştırılması gerektiğine inanıyoruz. Yeni dijital arenalar, çevrimiçi şiddeti, tacizi ve nefret söylemini güçlendirmek için elverişli bir ortam oluşturuyor. Dijital teknolojilerin yakın geleceğin ana iş modeli olacağı kesin olmakla birlikte dünya çapında kadın ve kız çocuklarının bu teknolojilere erişimi hala çok sınırlı. Komiteye, bu konuları ele alan bir genel tavsiyeyi memnuniyetle karşılayacağımızı bildirmek isterim” dedi.