Afrika'ya umutsun!
İNSAN HAKLARI GÜNCESİ,

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet: Mariupol vahim durumda

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet Mariupol vahim durumda

Ukrayna'da Rus birliklerinin kuşatmasının sürdüğü Mariupol kentinde durumun vahim olduğu, şehir sakinlerinin salgın hastalık riski altında yaşadığı belirtildi.

Mariupol'deki durumun vahim olduğunu aktaran BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, "Bölgede kolera dahil salgın hastalık riskinin arttığına dair haberler geliyor. Çok sayıda insanın barınacak yeri yok ve hasar gören apartmanlarda yaşayanların su, elektrik ve doğal gaz gibi ihtiyaçları karşılanamıyor." ifadelerini kullandı.

Bachelet, Ukrayna'da savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana Mariupol'ün en ölümcül yer olduğunu vurgulayarak, "Çatışmalar, yıkım ve can kayıplarının geldiği nokta, uluslararası insan hakları hukukunun ağır bir ihlalinin göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.