Afrika'ya umutsun!
İNSAN HAKLARI GÜNCESİ,

Fas 65 göçmene dava açtı

Fas sınırında yer alan Melilla şehrinde 37 göçmenin öldüğü olaylar nedeniyle Fas'ın olaylara karışan 65 göçmene dava açtığı beliritildi.

İspanya'nın Kuzey Afrika topraklarında bulunan ve Fas sınırında yer alan Melilla şehrinde 24 Haziran'da 37 kişinin hayatın kaybettiği göçmen akını ile ilgili Fas'ın 65 göçmene dava açtığı belirtildi. Fas basınınrı adli bir kaynağa dayandırdığı haberde, yargılanan göçmenlerin çoğunun Sudanlı olduğu cd göçmenlerin ateş yakmak, güvenlik güçlerine saldırmak ve yasa dışı sınır geçişlerini kolaylaştırmakla suçlandıkları ifade edildi.

Fas İnsan Hakları Derneği (AMDH) tarafından yapılan açıklamada, 3 dernek avukatının göçmenleri mahkemede temsil etmeye yardımcı olacağı aktarılarak, gözaltına alınan diğer birçok göçmenin ise otobüsle Fas'ın güneyine götürüldüğü ve orada serbest bırakıldığı belirtildi.