Afrika'ya umutsun!
İNSAN HAKLARI GÜNCESİ,

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı

81 ilde 2025 yılı sonuna kadar "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İletişim Stratejisi" programları uygulanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 81 ilde Haziran 2022 itibariyle 2022-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planları yürürlüğe girdi.

Eylem Planı kapsamında, "Şiddete Sıfır Tolerans" ilkesiyle kadına yönelik şiddetle mücadele yol haritası için 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet belirlendi.

"Kadına Yönelik Şiddet Ekseninde Şiddet Uygulayanlara Yönelik Çok Yönlü Bir Sosyal Hizmet Modelinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ise, şiddet uygulayanlara sunulacak destek hizmetlerine ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlar olarak iş süreçlerinin ve kurumsal sorumlulukların belirlendiği modüller, rehabilitasyona yönelik ihtiyaca uygun şekilde geliştirilmiş destek ve müdahale programları oluşturulması ile hizmet sunanlara yönelik eğitimler gerçekleştirilecek.