İMKANDER Derneği > İNSAN HAKLARI GÜNCESİ |

Mescid-i Aksa’da 90 bin kişi teravih namazı kıldı


Mescid-i Aksa’da 90 bin kişi teravih namazı kıldı.

Mescid-i Aksa da 90 bin kişi teravih namazı kıldı

İsrail polisi, 7 Ekim 2023`ten bu yana Filistinlilerin Mescid-i Aksa`ya girişine izin vermemiş, cuma namazları haftalarca yaklaşık 5 bin kişilik cemaatle eda edilmişti.

İsrail polisi ile Mescid-i Aksa`ya girmelerine izin verilmeyen Filistinliler arasında arbede yaşanmıştı. İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve TOMA`lardan sıkılan pis kokulu suyla saldırmıştı.

Mescid-i Aksa’nın idaresinden sorumlu Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, yaptığı yazılı açıklamada, yatsı ve teravih namazında 90 bin Müslümanın katıldığı ve İsrail’in 7 Ekim’de işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalarının ardından en yüksek sayıdaki cemaat rakamına ulaşıldığı kaydedildi.

 


İNSAN HAKLARI GÜNCESİ
Tümünü gör
Suriyelilerin gönüllü geri dönüş mesaisi devam ediyor

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı Gönüllü Geri Dönüş Merkezi’nde yoğunluk devam ediyor. Ülkesine dönen Suriyelilerden Numır Abdulsalam, Türkiye’de geçirdiği 12 yılın ardından Halep’e döndüğünü ve ilerleyen yıllarda turist olarak yeniden gelmek istediğini söyledi.

500 039 den fazla insan kayıp

Birleşmiş Milletler, haziran ayının sonlarından bu yana Myanmar açıklarında meydana gelen iki büyük tekne kazasında 500'den fazla kişinin öldüğünden endişe edildiğini açıkladı.

Mülteci kampında onlarca evi ateşe verdi

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunda onlarca ev ve mülkü ateşe verdiği bildirildi.

Sumud Konvoyu ilerliyor

Gazze’deki ablukayı kırmak için yola çıkan Mağrib Direniş Konvoyu Trablus’un doğusundaki Tacura kentine ulaştı.

Soykırım derinleşiyor

İsrail'in, Gazze'de 20 aydan fazla süredir devam eden soykırımı ve yardım girişini engellemesi nedeniyle en temel ihtiyaçlarından bile yoksun Filistinliler, yardım iddiasıyla kurulan dağıtım noktalarında, İsrail ordusunun saldırılarına maruz kalıyor.

Soykırım devam ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 51 bin 65'e yaralıların sayısı 116 bin 505'e yükseldi.

Esed ailesi katliamlarla hafızalara kazındı

Baas rejimi ve Esed ailesinin iktidarda geçirdiği süre boyunca Suriye'de yaptığı katliamlar hafızalara kazındı.

167 sağlık çalışanı öldü

İsrail'in Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarında ölen sağlık çalışanlarının sayısının 167'ye, yaralananların 275'e yükseldiği bildirildi.