Mülteciler Meriç'te Mahsur

"Kimse sesimizi duymuyor. Eğer sesimizi duyuyorsanız lütfen bize yardım edin."

Mülteciler Meriç'te Mahsur

Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri üzerinde bulunan ve Yunanistan tarafında kalan bir adacıkta 39 mülteci mahsur kaldı. Beş yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğun akrep sokması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.Yunan makamlarının ise grubun yerini tespit edemediği ileri sürüldü. Yine akrep tarafından sokulduğu belirtilen dokuz yaşındaki bir diğer kız çocuğunun durumunun da ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Suriyeli 27 yaşındaki Baida isimli bir mültecinin avukatlara ve gazetecilere mesajlar gönderdiği, bir sesli mesajında "Bir kız öldü. Bir çocuk. O öldü. Hiçbir şey yapamıyorum" dediği öğrenildi. Ayrıca ölen çocuğunun çekilmiş fotoğraflarını da paylaştığı ve bir başka mesajında "Kimse sesimizi duymuyor. Eğer sesimizi duyuyorsanız lütfen bize yardım edin. Diğer kız yarın ölebilir" dediği bildirildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sığınmacıların Yunan topraklarından çıkarılmaması ve kendilerine yiyecek, su ve yeterli tıbbi bakım sağlanması gerektiğini belirten bir karar yayınladı. Yunanistan merkezli HumanRights360 insan haklan örgütünün avukatlarından Evgenia Kouniaki ve Yunanistan Mülteciler Konseyi'nin hukuk birimi koordinatörü Maria Papamina yaptıkları açıklamada "39 mültecinin ve özellikle de çocukların durumundan çok endişeliyiz. Yunanistan-Türkiye sınırında yaşanan insan haklan ihlalleri acımasız bir gerçek. Ölümler, geri itmeler, keyfi gözaltılar, zorla kaybetmeler ve adacıklarda umutsuz bırakılan insanlar. Beş yaşındaki kız çocuğunun ölümü bu politikanın ne kadar akıl dışı ve canice olduğunu kanıtlıyor" dediler.

BM özel raportörleri quot Ruanda Planı'nı quot uygulayacak havacılık dünyası

Birleşmiş Milletler (BM) özel raportörleri, İngiltere'nin düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme işlemine aracılık etmesi halinde insan hakları ihlallerinin ortağı olacaklarını söyledi.

İngiltere Başbakanı Sunak quot Hiçbir yabancı mahkeme bizi durduramaz quot

İngiltere Başbakanı Sunak, düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya ne zaman gönderileceğini açıkladı.

Balıkesir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 18 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 18 çocuk) yakalanmıştır.

Balıkesir Açıklarında 31 Düzensiz Göçmen Beraberinde 25 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir açıklarında 31 düzensiz göçmen (geraberinde 25 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 38 Düzensiz Göçmen Beraberinde 5 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 38 düzensiz göçmen (beraberinde 5 çocuk) yakalanmıştır.

Balıkesir açıklarında 17 düzensiz göçmen (beraberinde 25 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 35 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 44 Düzensiz Göçmen Kurtarılmıştır

İzmir açıklarında 44 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.