Mültecilere karşı suç politikalarına son verin!

Fas ve İspanyol insan hakları örgütleri, Fas-İspanya sınırında yaşanan mülteci katliamına dair ortak açıklamasında, "Katil, İspanya-Fas göçmenlik anlaşması” dedi.

Mültecilere karşı suç politikalarına son verin

Fas ve İspanyol insan hakları örgütleri de konuyla ilgili ortak açıklama yayımladı. Fas İnsan Hakları Örgütü (AMDH), İspanya merkezli “Caminando fronteras/Sınırlarda yürümek”, Attac Maroc, Savunmasız Durumdaki Göçmenlere Yardım Derneği ve Faz Sahraaltı Toplulukları Kolektifi imzalarıyla yayımlanan açıklamada, “Katil, İspanya-Fas göçmenlik anlaşması” denildi.

Açıklamada yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

• Yaralı göçmenlerle derhal ilgilenilmemesini ve bu durumun mağdur sayısını arttırmasını kınıyoruz. Bu trajedinin ardından hastaneye kaldırılan herkese yeterli ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesini talep ediyoruz.
  • Fas makamlarından, göçmen topluluklarla iş birliği içerisinde, kurbanların kimliklerinin tespit edilmesi ve cenazelerin ailelerine iade edilmesi işlemlerine devam etmelerini talep ediyoruz.
  • Bu insanlık trajedisinin aydınlatılması için hem Fas ve İspanya tarafından hem de uluslararası düzeyde derhal bağımsız bir adli soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz.
  • Avrupa Birliği ve onun suç ortakları olan devletler, çeşitli uluslararası örgütler ve bu suç politikalarının taşeronluğunu yapan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından finanse edilen suç politikalarına son verilmesini talep ediyoruz.
  • Fas’ta bulunan Afrika ülkelerinin diplomatik temsilciliklerini, uygulanmakta olan politikaların suç ortağı olmak yerine, vatandaşlarının korunmasına yönelik sorumluluklarını tam olarak üstlenmeye çağırıyoruz.
  • İnsan hakları ve göçmen hakları örgütlerini ve hareketlerini, yaşam hakkının her zamankinden daha fazla tehlikede olduğu bu kritik anda harekete geçmeye çağırıyoruz.

BM özel raportörleri quot Ruanda Planı'nı quot uygulayacak havacılık dünyası

Birleşmiş Milletler (BM) özel raportörleri, İngiltere'nin düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme işlemine aracılık etmesi halinde insan hakları ihlallerinin ortağı olacaklarını söyledi.

İngiltere Başbakanı Sunak quot Hiçbir yabancı mahkeme bizi durduramaz quot

İngiltere Başbakanı Sunak, düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya ne zaman gönderileceğini açıkladı.

Balıkesir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 18 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 18 çocuk) yakalanmıştır.

Balıkesir Açıklarında 31 Düzensiz Göçmen Beraberinde 25 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir açıklarında 31 düzensiz göçmen (geraberinde 25 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 38 Düzensiz Göçmen Beraberinde 5 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 38 düzensiz göçmen (beraberinde 5 çocuk) yakalanmıştır.

Balıkesir açıklarında 17 düzensiz göçmen (beraberinde 25 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 35 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 44 Düzensiz Göçmen Kurtarılmıştır

İzmir açıklarında 44 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.