Afrika'ya umutsun!
İNSAN HAKLARI GÜNCESİ,

Tekne faciası davasında 12 sanık için hapis talebi

61 kez "Nitelikli göçmen kaçakçılığı", 61 kez de "Olası kasıtla insan öldürme" suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi

VAN Gölü'nde 27 Haziran 2020 tarihinde 2'si çocuk 61 mültecinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan tekne faciasına ilişkin biri tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın 8'inci duruşması Van 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanıklardan tutuklu M.A, ses ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşmada yaşamını yitiren mültecilerin avukatları da hazır bulundu.

Yapılan savunmaların ardından mütalaasını mahkeme heyetine sunan savcı, tüm sanıkların 61 kez "Nitelikli göçmen kaçakçılığı", 61 kez de "Olası kasıtla insan öldürme" suçundan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan MA'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.