Belçika mahkemesi iş yerinde başörtüsü yasağını onadı

Belçika İş Mahkemesi, iş yerinde başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için Brüksel Belediyesi tarafından işe alınmayan bir kadın çalışanı haksız buldu.

Belçika mahkemesi iş yerinde başörtüsü yasağını onadı

Belçika’da yayın yapan Sudinfo’nun haberine göre, Brüksel Belediyesi’ne iş başvurusunda bulunan bir kadın, işe alınması durumunda başörtüsünü çıkarmayacağını söyledi.

Belediye yetkilileri, yönetmeliklere göre, "memurların bir fikri veya siyasi, felsefi veya dini bağlılığı ifade eden bir işaret taşımasının yasak olduğunu" vurgulayarak, bu koşullarda kendisini işe alamayacaklarını bildirdi. Bunun üzerine iş başvurusu reddedilen Belçikalı kadın, kendisine ayrımcılık yapıldığını savunarak Kasım 2021'de Brüksel İş Mahkemesi'ne dava açtı.

Davacı kadın, geçen yıl Ocak ayında karara itiraz etti. Brüksel İş Mahkemesi, temyiz başvurusunu bu hafta karara bağladı.

Mahkeme, bir kez daha belediyenin kararını haklı bularak, başörtüsü yasağının ayrımcılık olmadığına hükmetti.

Brüksel İş Mahkemesi, bu kararını, Avrupa Birliği’nin en üst karar organı olan Avrupa Adalet Divanı içtihadına dayandırdı. Davaya müdahil olan Belçika Laik Eylem Merkezi (CAL), Brüksel İş Mahkemesi’nin, Avrupa Adalet Divanı içtihadına dayandırdığı kararının, ülke genelinde emsal teşkil edeceğini ve benzer tartışmaların yaşanmasına son vereceğine inanıyor.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 36 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 36 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) kurtarılmıştır.

Aydın Açıklarında 15 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın açıklarında 15 düzensiz göçmen (beraberinde 8 çocuk) kurtarılmıştır.

quot Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir quot

İki ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı

ABD'de 2 bin 200 kişinin gözaltına alındı

Dünyanın önde gelen yüksek öğrenim kurumlarında 16 Nisan'dan bu yana İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları protesto edilirken, ABD'de protestolara katılan yaklaşık 2 bin 200 kişi gözaltına alındı.

Aydın açıklarında 31 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) kurtarılmıştır.