Kurban 2019
KONFERANS-PANEL-ZİYARETLER,

Yemenli Bereket Derneği'nden ziyaret

Yemen'de faaliyet gösteren Albarakah Charitable Devlopment Foundation, İMKANDER'i ziyaret etti.

Yemen'de mültecilere yönelik faaliyet gösteren Albarakah Charitable Devlopment Foundation, İMKANDER'in İstanbul'da bulunan merkezini ziyaret etti.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer ve Başkan Yardımcısı Ömer Bezirgan ile görüşme yapan Albarakah Derneği Genel Başkanı Mohammed Hasan Al-Soudi, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yemen'de 2 milyonu aşkın mülteci bulunduğu belirten dernek başkanı Al-Saodi, "Hadramud ve Mağrib'de yaklaşık 2 milyon mülteci bulunuyor, bu mülteciler açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Şu anda bölgede en büyük ihtiyaç gıda ve sağlık konusunda. Derneğimiz şu ana kadar Hadramud, Aden ve Mağrib şehirlerinde 450 mescit inşa etti ve 45 mescidin de inşasına devam ediyor." dedi.

İMKANDER yetkilileri, Albarakah Derneği ile Yemenli mültecilere yönelik müşterek faaliyetler yürütme kararı aldı.