Online Bağış Sepetiniz
Lütfen Bekleyiniz

Suriye Acil Yardım-GUTA

2011 yılında Esed diktatörlüğüne karşı başlayan bağımsızlık hareketleri Esed ve onun destekçisi İran ve Rusya tarafından kanlı şekilde bastırılmaya çalışılmaktadır.

Avrupa ve ABD'nin de Esed'in gitmesinden yana ciddi bir irade ortaya koymamaları ülkede daha çok kanın akmasına sebebiyet vermekte.

İşte bu savaş ortamından kaçıp çevre ülkelere ve dünyanın birçok noktasına dağılan Suriyelilerin sadece 3,5 milyonu aşkını Türkiye topraklarında yaşamaktadır. Milyonlarcası ise Suriye içinde daha güvenli bölgelere göç etme durumunda kalmıştır.

Yüz binlerce yetim ve dul kadının bulunduğu, ciddi erzak ve temiz su sıkıntısının yaşandığı, kişisel hijyenik malzemenin olmadığı, hastanelerin dahi vurulduğu Suriye halkının yardım çığlığına sessiz kalamazdık.

Türkiyeli bir sivil toplum örgütü olarak İMKANDER savaşın başladığı 2011 yılından beri hem Suriye içine hem de Türkiye'ye sığınmış Suriyelilere ayni ve nakti yardımda bulunmaktadır.

Hayırseverlerimizin bize ulaştırdığı yardım malzemeleri Suriyeli ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştırılmakta, sağlık sorunlarına katkıda bulunulmakta, Suriye okullarına destek kampanyaları düzenlenmekte, İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Kuzey Suriye'de bulunan muhacirlere erzak, giyim ve ev eşyası yardımında bulunmaktayız.

Özellikle manevi duyguların yükselişe geçtiği Ramazan ve Kurban dönemlerinde erzak ve kurban kampanyalarımızla Suriyeli mültecilere ulaşmaya çalışmakta, yardımların ihtiyaç sahiplerini bulması için azami özen göstermekteyiz.

Sizi de Suriye halkının yüreğinde açılmış bu devasa yaraya ilaç olmaya çağırıyoruz. Unutmayın onlar Muhacir olarak bize Ensar olma şerefi verdiler.

uriye iç savaşının başladığından beri oradaki mazlum halka desteğini esirgemeyen ve her türlü insani yardımı yapan İMKANDER, Doğu Guta ve Duma’daki Esad vahşetinden kaçıp Fırat Kalkanı harekatıyla teröristlerden temizlenen El Bab bölgesine gelen bin 500 sivile gıda yardımı yaptı. Gıda kolilerinin içinde meyve, et, lahmacun, su ve ekmek bulunuyor.

DOĞU GUTA ACİL YARDIM

Meyvelerin ismini unutmuşlar

Oradaki mazlumlara gıda yardımı yaptıklarını belirten İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, özellikle çocukların meyve yemesini gördüğünde ağladığını ve bu insanların çok zor durumda olduğunu söyledi. Oradaki çocukların portakal ve muz gibi meyvelerin isimlerini bilmediğini vurgulayan Gökdere, “Doğu Guta ve Duma’dan kaçıp El Bab bölgesine gelen sivillerin durumu gerçekten çok vahim, o insanlara gıda yardımında bulunduk. O kadar sevindiler ki gözlerinin içi gülüyordu. Bize dua ettiler, Türkiye’ye selam söylediler. Özellikle çocuklar meyveleri görünce isimlerini bile hatırlamıyorlardı. Çocuklar portakal ve muzu kabuğuyla birlikte yemeye çalıştı. Gerçekten çok duygulandım” dedi.

Buradaki siviller için yardım eli bekliyoruz

Kamuoyunun buradaki sivillere yardım etmesini beklediklerini söyleyen Gökdere, “Özellikle Doğu Guta ve Duma bölgesinden gelen çocuk ve kadınlar çok zor durumda, biz onlar için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bütün kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Onların yardımını bu zor durumdaki mazlumlara ulaştırmak istiyoruz. Doğu Guta ve Dumalı kardeşlerimiz rejimin bombardımanı altında çok zor günler geçirmiş bir çoğu yakınlarını kaybetmiş ve gıda yardımına muhtaçlar. Bizde 500 aile yaklaşık bin 500 kişiye içinde et, meyve, lahmacun su ve ekmek gibi temel gıdaların bulunduğu kolilerimizi ulaştırdık. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Suriye Acil Yardım-GUTA