Afrika'ya umutsun!

Murat Özer

Türkmen Kardeşlerimizin Yaralarını Saralım

Güncelleme: 11:13, 26 Kasım 2015 Perşembe

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden iç savaş 380.000 insanın hayatına mal oldu. Bir azınlık rejimi olmasına rağmen Beşşar Esed diktatörlüğü Suriye halkının haklı taleplerini kan ve gözyaşıyla bastırmaya çalışıyor. Bu konudaki en büyük destekçileri şüphesiz Rusya ve İran'dır.

Yüzbinlerce insan bu katliam sebebiyle vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Milyonlarca insan yaralı ve tedaviye muhtaç. Türkiye snırında bulunan ve Türkiye'nin doğal bir parçası olan Türkmendağı'nda, Bayırbucak'ta ve Halep'te Türkmen kardeşlerimize yönelik yeni saldırı dalgasında ise en büyük katliamı Rusya yapmaktadır.

Şu anda Türkmendağı'nda Rusya'nın hava desteğiyle Esed rejimi güçleri, Lübnanlı Şii Örgüt Hizbullah militanları, İran ordusu ve Türkiye'de örgütlü bulunan DHKP-C'nin uzantısı olan THKP-C Acilciler isimli Reyhanlı Katliamının sorumlusu örgüt Türkmen kardeşlerimize karşı savaşıyor. İşgal edilen köylere örgütün orak-çekiçli kızıl bayrakları asılıyor. MLKP Örgütü militanları PKK'nın Suriye kolu PYD saflarında savaşıyor. Türkiye düşmanlığı paydasında birleşen örgütler katliam yapıyor. Artık bu Türkiye için bir vatan savunmasıdır.

Esed rejimi artık Suriye'de kontrolünü tamamen yitirdi. Rusya'nın himayesinde Tartus ve Lazkiye'de bir Nusayri-Komünist rejim kurmak istiyor. Karşılığında ise Rusya'ya 30.000 dönüm arazi verdi. Rusya ise Akdeniz'deki hakimiyetini arttırmak istiyor. En büyük destekçileri ise İran ve Şii milisler. Esed rejimi binlerce İranlı ve Afgan şii militana vatandaşlık vererek Suriye'nin demografisini değiştirmeye çalışıyor.

Böyle bir vasatta İMKANDER 4 yıldır yaptığı gibi Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir. Suriyeli Türkmen kardeşlerimizin her türlü ihtiyacının karşılanması, ilaç, tıbbi malzeme, gıda malzemelerinin ulaştırılması; yaralıların tedavi ettirilmesi için azami bir gayret içinde olacağız.

Halkımızın kardeşleriyle dayanışma bilinciyle hareket edeceğine olan inancımız tamdır.