Çeçen komutan için İstanbul'da eylem


Çeçen komutan Seyfullah ve Türkiyeli Fırat Serder için İstanbul Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı, Esed rejimi, Rusya ve İran protesto edildi

Çeçen komutan için İstanbul'da eylem

Türkiye’den giderek Suriye direnişine katılan ve orada yaşamını yitirenler için Fatih Camiinde  gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep’te yaşamını yitiren Iğdırlı Fırat Serder ile Halep Merkez Cezaevini özgürleştirme operasyonunda hayatını kaybeden Çeçen komutan Seyfullah için Özgür-Der ve İMKANDER’in çağrısıyla Fatih Camiinde bir etkinlik yapıldı.

Gıyabi cenaze namazının kılınması ile başlayan etkinliğin sunumunu Murat Ayar yaptı. Etkinlikte “Suriye Şehitleri Ümmetin İftiharıdır!”, “Suriye Direnişi Dirilişimizdir!” vb. yazılı pankartlar açıldı; Seyfullah Şişani ve Fırat Serder’in posterleri yanı sıra tevhid flamaları ve Özgür Suriye bayrakları taşındı.

Özgür-Der mensubu Şenel Mutlu’nun gıyabi cenaze namazı kıldırmasının ardından etkinlik dua ile devam etti. Ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bir konuşma yaptı.

Rıdvan Kaya, Suriye’deki zulme dünyanın, uluslararası kuruluş ve kamuoyunun, devletlerin sessiz kaldığına dikkat çekti. Gözümüzün önünde her gün yapılan varil bombalı katliamlara, ortaya çıkan işkence fotoğraflarına rağmen yaşanan sessizliğin utanç verici olduğunu kaydeden Kaya, Suriye halkının acılarına yönelik çifte standarda işaret etti. Kaya, “İsrail askerleri Filistinli çocukların kollarını kırarken, Irak’ta ABD’nin Ebu Gureyb işkenceleri ortaya çıktığında ayağa kalkan insanlık Suriye konusunda neden duyarsız? Yoksa katiller Sırp, Siyonist Yahudi, Amerikalı olunca yükselen hassasiyet Beşşar, Mahir gibi ‘Müslüman’ ismi olduğunda mı kayboluyor. Zalim kim olursa olsun, halkını katleden hangi din mensubu olursa olsun lanetlenmelidir.” dedi.

İran’ın Suriye-Baas rejimine desteğini de kınayan Kaya, Fırat Serder ve Seyfullah Şişani’yi tebrik etti. Bu müslümanların ümmet bilincine şahitlik ettiğini ifade eden Kaya, "Türkiyeli bir kişi ile Çeçen bir komutanın Suriye direnişine katılmalarının değerine dikkat çekti. Kaya, son olarak ailelere seslendi: “Acılarınız, hüznünüz tarif edilemeyecek kadar büyük. Ama inancınız olsun Rabbimiz onları çok sevdiği için yanına aldı. Allah sabredenlerle beraberdir.

Rıdvan Kaya’nın ardından Fırat Serder’in ağabeyi Servet Serder bir konuşma yaptı. 22 yaşındaki kardeşi Fırat’ın tevhidi bilince eriştikten sonra devamlı ümmetin sorunlarıyla dertlendiğini, İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara oldukça duyarlı olduğunu ifade eden Serder, kardeşinin bu özellikleriyle ilgili bazı anılarını aktardı.

Eylemde İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer de bir konuşma yaptı. Özer,  Seyfullah Şişani’nin Çeçenya’da Ruslara karşı savaştıktan sonra muhacir olarak Türkiye’ye geldiğini ve sınır dışı edilme riskine rağmen muhacirler ve ümmetin sorunlarıyla ilgili etkinliklere katıldığını anlattı. Özer, Şişani’nin Suriye direnişi henüz ilk dönemlerinde iken Suriye’ye gittiği bilgisini verdikten sonra Türkiye’deki Kafkas muhacirlerin Suriyeli kardeşleriyle dayanışma örnekliklerine değindi. Konuşmasının sonlarında Seyfullah Şişani’nin küçük oğlu Muhammed’i yanına çağıran Özer, Suriye direnişinin zafere ulaşması için dua etti.

Murat Özer, konuşmasında şunları kaydetti: "Seyfullah kahramanlığı kadar feraseti ile de öne çıkan birisiydi. Fitneye karşı daima Suriyeli mücahidlerin yanında yer aldı ve namlusunu sadece katil rejime yöneltti. Allah Suriye cihadını muzaffer kılsın"

Eylemde eşi Suriye'de direnişçilerin safında savaşan Kafkasyalı bir hanım Rusça konuşma yaptı.

Eylemde “Yaşasın Ümmet Dayanışması”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Yaşasın Suriye Cihadımız!”, “Muhacir Şehitler Onurumuzdur!”, “Katil Baas Hesap Verecek!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Katil İran-Rusya Suriye’den Defol!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk e Ya Allah!”, “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!” gibi sloganlar atıldı ve sık sık tekbir getirildi.





BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ
Tümünü gör
Adresimiz Galata Köprüsü

Zulme sessiz kalmamak için 01 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 08:30'da Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

İMKANDER'in acı günü

İMKANDER’in kurucularından Çeçen gazi İmran Abdülazimov Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Biz hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağın

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Erem Şentürk'le İftara Doğru programına konuk oldu. Özer, koronavirüs salgınında 60 ülkeye yardım gönderen Türkiye’yi eleştirenlere bu tarz söylemlerin hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağa sahip olan Türklerin örfüne, bin yıllık devlet geleneğine uymadığını söyledi.

Bir Ölür Bin Diriliriz

Suriye halkını zalim bir rejimden koruyabilmek ve Mehmetçiğimize yönelik saldırıların hesabını sormak için başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı'nı, bileşeni olduğumuz Milli İrade Platrformu olarak destekliyoruz.

ANNELERİN FERYADINA SES VER

Çocukları PKK terör örgütü tarafından tehditle ya da yalan vaatlerle kaçırılan annelerin örgütün siyasi uzantısı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki büyük direnişi sürüyor. Bu kararlı direnişi selamlıyor ve ülkemizde hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm kesimleri bu vicdan ve ahlak nöbetine destek vermeye çağırıyoruz.

İnsan hakları istişare toplantısına katıldık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katılarak Suriyeli muhacirlerin sorunları ve çözüm yolları konusunda derneğimizin görüşlerini sunduk.

Muhacir sorunu ne ırkçılıkla ne de ajitasyonla çözülemez

Devletimizin ve toplumumuzun "muhacirlere yönelik yapıcı ve merhametle kuşatılmış yaklaşımının devamı için" her türlü çabayı göstereceğimizi ve bunu yaparken her türlü istismara karşı müteyakkız olacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz.

Ne manipülasyon ne hukuksuzluk Sığınmacı sorunu adaletle çözülür

Bugüne kadar mültecilerin sorunlarıyla hiçbir şekilde alakadar olmamış içeride ve dışarıda kimi art niyetli çevre ve ülkelerin Türkiye aleyhinde yaptığı algı operasyonlarına iltifat etmeden, sığınmacıların hukukunu daima müdafaa edeceğiz.