İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Ekiplerimiz savaş bölgelerine ulaştı

İslam dünyasındaki savaş bölgelerinde kurban organizasyonu yapan İMKANDER ekiplerimiz Suriye, Çeçenistan sınırı ve Gazze'ye gittiler.

Ekiplerimiz savaş bölgelerine ulaştı

İstanbul/

Dünyadaki savaş muhacirlerinin ve muhtaçların dostu İMKANDER her geçen gün hizmetlerini farklı bölgelere doğru genişletiyor. Türkiye'deki savaş muhaciri dul ve yetimlerin yanısıra, İslam dünyasındaki savaş ve kriz bölgelerindeki muhtaçlara da yardım elini uzatan dernek görevlileri hizmet bölgelerine ulaştılar.

Gazze, Suriye ve Çeçenistan sınırı

Derneğimiz, İsrail saldırılarıyla çok sayıda Müslüman'ın hayatını kaybettiği ve şehrin önemli bir ksımının tahrip olduğu Gazze'de ve dört yıla yakın bir süredir Rusya ve İran destekli  Beşar Esed rejimi tarafından 300 bin Müslümanın katledildiği Suriye'de kurban organizasyonuna başladı.

Rusya'nın işgali altındaki Çeçenistan sınırında bulunan Pankisi Vadisi'ne de ulaşan ekiplerimiz, bölgedeki 10 binden fazla Kafkasyalı mülteci için kurban kesecekler. Bu mülteciler, Rusya'nın işgali altındaki Çeçenistan, Dağıstan, Kabardin-Balkarya Karaçay, Nogay (Tatar) ve İnguşetya'dan savaş sebebiyle Gürcistan'a sığınan kişiler.

Derneğimizin bu sene de geçen yıl gibi kurban hisse bedeli 450 TL olarak belirlendi. Kurban hissesi bağışlamak için derneğin 0212 488 66 06 numaralı telefonuna ulaşılabilir. Online bağış içinya da banka hesap numaralarına  kurban bedeli yatırılabilir.

FAALİYETLER
Gazze'de Ramazan

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları kuracağız.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.