İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Kurbanlarınız Ulaşması Gereken Yere Ulaştı


Kurbanlarınızı Bakü'de Zor Durumda Olan Çeçen Mülteciler İçin Azerbaycan'da Kestik.

Kurbanlarınız Ulaşması Gereken Yere Ulaştı

Sizlerin, derneğimize Bakü'de ki Çeçen mülteciler için bağışladığınız kurbanlarınızı yerlerine ulaştırdık.

Arefe günü Bakü'ye varan ekibimiz aynı gün tüm hazırlıklarını tamamlayarak bayram sabahı kurban kesme mahalline ulaştı. Kurbanlıklar Bakü'ye 50 km uzaklıkta olan civar köylerden satın alındı. 

Hijyenik ortamda ve boğazlama işlemini kendimizin yaptığı kurbanlıklar aynı gün paketlenerek Birleşmiş Milletlerin Bakü'de bulunan Ofisinde Çeçen mülteci ailelere İmkander eliyle dağıtıldı. Çoğunluğunu dul, yetim ve engelli gazilerin oluşturduğu aileler kurbanlarını gönderen Türkiyeli hayırseverlere ve İMKANDER'e dua ettiler.

Büyük problemler içinde yaşam mücadelesi veren aileler çok büyük kira sıkıntısı çektiklerini ve Türkiye'deki müslümanlara bu kira sıkıntılarını ulaştırmamızı istediler. İMKANDER'in sınırlı imkanlarını kullanarak yardımda bulunmaya çalıştığı aileler öncelikle şehid ve mücahid eşleri, yetimler ve engelli duruma düşmüş gaziler. Elimizde ki kurbanları da önem sırasına göre bu kategoriye giren 50 aileye dağıtabildik.

Bir daha ki seneye daha büyük bir organizasyonla Azerbaycan'da ki diğer Çeçen ailelere ve Gürcistan'da ki mülteci aileleri de kapsayan bir kurban çalışması yapacağımızı siz değerli hayırsever kardeşlerimize duyuruyor ve bağış sahiplerine bu yıl ki teveccühlerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah u Teala yoluna kurban olanlardan eylesin.

İstanbul'da derneğimize hayırseverlerin getirdiği etler de kirada bulunan şehid ve gazi ailelerine taksim edildi.

İMKANDER

Video için buraya tıklayınız.


FAALİYETLER
Tümünü gör
Ramazan'da mazlum coğrafyalardaydık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), mübarek Ramazan ayı boyunca Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlumlara yönelik insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.