İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Yetimlerin yüzü kurbanlarınızla güldü

Kafkasya'dan Ortadoğu'ya tek ümmetiz sloganıyla Türkiye'de ve savaş bölgelerinde Kurban Bayramı süresince faaliyet yürüten İMKANDER ekipleri yetimlerin yüzlerini güldürdü

Yetimlerin yüzü kurbanlarınızla güldü

İMKANDER ekipleri Türkiye, Suriye ve Gürcistan'ın Pankisi Vadisindeki mülteci kamplarında kurbanlar kesti, yetimlerin yüzünü güldürdü.

Türkiye'deki Kurban Organizasyonu, Rusya'nın işgali altındaki Kuzey Kafkasya'dan Türkiye'ye sığınan Çeçen, İnguş, Dağıstanlı, Çerkes ve Türk kökenli (Karaçay-Nogay) muhacirler yararına düzenlendi. Bununla birlikte Özbekistan, Kırgızistan ve Doğu Türkistan'dan gelen muhacirlere de kurban dağıtımı yapıldı. Organizasyon kapsamında Düzce mezbahanesinde hijyenik ortamda toplu olarak yapılan kesimler sonrasında etler 15'er kiloluk kolilere yerleştirilerek dağıtım yapıldı.

Suriye ve Çeçenistan unutulmadı

İMKANDER ekipleri Kurban Bayramı öncesinde Suriye'de yetim harçlıkları ve erzak paketleri dağıtarak savaş mağduru yetimleri sevindirmişlerdi. Kurban Bayramında da, başta Halep ve İdlip olmak üzere, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kurban kesimleri yaptı.

Suriyeli yardım görevlileri ile birlikte çalışan İMKANDER ekipleri, dağıtımlarda yetimleri bulunan evleri önceledi. Çatışmaların yoğun olduğu bölgelere kadar giren yardım görevlileri Suriyeli Müslümanlara, Türkiye halkının selamını ulaştırdı.

Kafkasya'da Rus işgaline karşı direnen Müslümanlara da ulaşan dernek görevlileri, Gürcistan-Çeçenistan sınırındaki Pankisi Vadisi'nde Kurban Organizasyonu gerçekleştirdi. Yardım ekipleri vadiye sığınan ve sayıları 10 bini bulan Çeçen muhacirlere hayırseverlerin kurban bağışlarını ulaştırdı.

imkander-201211-01-1.jpg

imkander-201211-01-2.jpg

imkander-201211-01-3.jpg

imkander-201211-01-4.jpg

imkander-201211-01-5.jpg

imkander-201211-01-6.jpg

imkander-201211-01-7.jpg

imkander-201211-01-8.jpg

imkander-201211-01-9.jpg

imkander-201211-01-10.jpg

FAALİYETLER
Gazze'de Ramazan

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları kuracağız.

Soframızı kardeşlerimizle bölüşüyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalışacağız.

Gazze de sıcak yemek dağıtımlarına devam ediyoruz

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze halkına sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Gazze'de soykırım var

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırı soykırıma döndü

Bir köyü daha suya kavuşturduk

Afrika'da şehitlerimiz adına hisseli su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Uganda'nın Kamuli şehrinde açtığımız Sakarya Şehitleri Su Kuyusu bölge halkına umut oldu.

Kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) “Kurban Umuttur” sloganıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında dünyanın dört bir yanında kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.